7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

MHP Kongresi devam ediyor

Milliyetçi Hareketçi Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Murat Şevkatli, Diyarbakır'ın sorununun Kürt sorunu olmadığını, sorunun sadece işsizlik olduğunu savundu. 

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi yapılıyor. Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim'den surelerin okunmasıyla başlayan kongreye, çok sayıda vatandaş katıldı. Kongre öncesi konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şevkatli, öncelikle günün önemine binanen bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Şevkatli, Diyarbakır'ın sorununun açlık ve yoksulluk olduğunu söyleyerek, "Birisi gelir Kürt realitesinden bahseder, birisi gelir Avrupa'nın yolu Diyarbakır'dan geçer der, birisi de gelir Kürt sorunu vardır der. Kürt'ü sorun olarak görenler var. Kürt, sorun değil; Kürt, bu memleketin öz evladı, asil unsurudur. Diyarbakır'ın sorunu, Kürt sorunu değil; işsizlik, açlık ve yoksulluktur" dedi. 

Konuşması sık sık "Türk, Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla kesilen Murat Şevkatli, Başbakan Erdoğan'a seslendi. Asıl sorunun hükümet olduğunu öne süren Şevkatli, "Tek başına iktidarsın, Anayasa'yı değiştirecek güce sahipsin. Gelip buralardan Kürt sorunu var diyeceğine, gel işsize iş bul, aç olanı doyur, yoksulu giydir. Asıl sorun sensin, Kürt sorunu yok. Bu topraklarda yıllardır yaşamışız. Beraber ağlayıp, beraber gülmüşüz. Bizi bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemiz üzerine çok ciddi oyunlar oynanmaktadır. Avrupa, ABD ve İngilizler, her gün yeni bir oyun peşindeler. Nasıl ki, geçmişte Dersim'de Şeyh Sait isyanında nasıl kullanmışlarsa, şimdi de aynı oyunları tekrarlamak istiyorlar" şeklinde konuştu. 

Daha sonra türkücü İsmail Türüt, MHP'lileri söylediği parçalarla coşturdu. Konserden sonra yapılacak MHP Diyarbakır İl Başkanlığı seçimine tek liste halinde Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı'nın gireceği öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 16:34:18
Güncelleme :14 Mayıs 2006 Pazar 16:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?