7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Fırat: "Hükümet hala rapor hazırlamadı"

Diyarbakır'a gelen Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Abdulmelik Fırat, partisince hazırlanan ''Diyarbakır Olayları, Tespitler ve Öneriler'' adlı raporu, düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Fırat, Diyarbakır'da çok üzücü olaylar yaşandığını ancak, hala hükümetin bu olaylar konusunda rapor hazırlamadığını ileri sürdü.

HAK-PAR Genel Başkanı Abdulmelik Fırat, Prestij Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'da meydana gelen olayları değerlendirdi. Avrupa Birliği (AB) sürecinde yapılan yasal değişikliklerin bölgedeki insanlar üzerinde olumlu bir hava oluşturduğunu, ancak bu gelişmelerin önlenmek istendiğini savunan Fırat, ''HAK-PAR olarak kuruluşumuzdan itibaren PKK'nın şiddetini tasvip etmiyoruz. Biz, buradaki olayların, devletin içindeki AB ve demokratikleşmeyi istemeyen bazı gruplarca tahrik edildiğini düşünüyoruz. Maalesef, PKK da buna alet olmaktadır'' dedi. Halkın seçtiği AKP'nin hala büyük bir güce sahip olduğunu ve demokrasiyi istemeyenlere teslim olmaması gerektiğini söyleyen Fırat, ''Başbakan'ın 'Bu sorunu çözeceğiz' demesine rağmen, partisinin bu konuda bir programı olmadığı görülüyor. Nasıl ki Demirel, 'Kürt realitesi var' deyip gittiyse, Erdoğan da 'Kürt sorunu var ve halledeceğiz' deyip gitti. Oysa, burada bir hastalık var ve 80 yıldır devam ediyor. AKP iktidara gelince, 'Türkiye'nin en önemli meselesini görüşelim' diye 4 defa başvurduk. Ancak, Başbakan görüşme talebimize cevap vermedi. Demek oluyor ki, böylesine önemli bir meseleyi hem ileri getiriyorsunuz hem de bir hazırlığınız yok" şeklinde konuştu.

Başkan Fırat, 50 yıllık siyaset hayatı boyunca defalarca tutuklandığını, ancak kimseye karşı kin ve nefret duymadığını da vurgulayarak, Türkiye'nin sorunlarının demokrasi içinde çözülmesinden yana olduklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 20:23:42
Güncelleme :10 Nisan 2006 Pazartesi 20:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?