4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

'Barışa bir adım daha yaklaştık'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, terör örgütü PKK yöneticilerinden Zübeyir Aydar'ın Belçika'da yaptığı "eylemsizlik" kararını değerlendirerek, bu açıklamanın toplumun istikrarına, barışa ve kardeşliğe doğru bir adım daha atıldığının ifadesi olduğunu söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından yapılan yazılı açıklamada, kararın toplumun istikrarına, barışa ve kardeşliğe bir adım daha yaklaşıldığının ifadesi olduğunu belirtti.

Baydemir, "Aydınların çağrı ve girişimleri, başbakanın açıklamaları, sivil toplum örgütleri ve bizlerin taleplerinden sonra KONGRA-GEL'den de silahsızlanma istencini içeren ve çatışmasız bir dönemin oluşumuna dair umut veren açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz.

Şüphesiz ki Kürt sorunu, bir ayda çözülecek bir sorun değildir. Sürekli eylemsizlik ve operasyonsuzluk haline geçmek ve bunu kalıcı barışa dönüştürmek için son 10 yılın en pozitif atmosferini yaşıyoruz. Bunu korumak ve geliştirmek, hepimizin görevidir.

Barışa ulaşma konusunda hepimize çok görev ve sorumluluk düşmektedir. Her şeyden önce bu sorumluluklar, insan olmamızdan kaynaklıdır. 'Kimliği ve düşüncesi ne olursa olsun, ülkemde, kentimde, kasabamda ve köyümde cenaze görmek istemiyorum.

Yüreği evlat ve eş acısıyla yanan kadınlar görmek istemiyorum' diyebilen herkese kalıcı barışa ulaşmada dünden daha fazla çaba göstermesi çağrısında bulunuyorum" dedi.

Osman Baydemir, başta 'Kürt sorunu' olmak üzere tüm toplumsal sorunların çözüm yönteminin şiddet ve çatışma olmaması gerektiğini belirterek, daha fazla fedakarlık ve özveriyle kalıcı barışa ve kardeşliğe ulaşılacağına inandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 16:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?