4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Baydemir, dünya evine girdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile dünya evine girdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bugün hayatını, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile birleştirdi. Bir süre nişanlı kalan çift, Turistlik Otel'in Havuz başında düzenlenen sade bir düğünle, dünya evine girdi.

Saat 20.00'de başlayan düğün törenine, Avrupa Parlementosu Milletvekili Feleknaz Uca, DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEHAP Genel Başkan Yardımcıları, eski DEP milletvekili Selim Sadak, Leyla Zana, bölgede bulunan belediye başkanları ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Kürtçe fon müzikleri eşliğinde nikah yerine gelen Baydemir ile Yalçındağ, davetlilerle tek tek tokalaştı. Yöresel kıyafetli çok sayıda davetlinin olduğu düğün töreninde, nikahı Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı kıydı. İmza töreninde çiftler, Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce 'Evet' derken, şahitlerin de önce Kürtçe sonra Türkçe 'Evet' demeleri dikkat çekti. Zılgıt eşliğinde atılan imzanın ardından DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan evlilik cüzdanını, İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ'a verdi. Nikah töreninin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valisi Efkan Ala, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan telgraf ile kutlama mesajı gönderdi.
Daha sonra düğün töreni, basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 23:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?