4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Baydemir Brüksel'e gitti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Türkiye-AB ilişkileri çerçevesinde aktif desteklerimiz olacak" dedi.

Baydemir, bugün İstanbul'dan Brüksel'e gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Baydemir, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) resmi programı çerçevesinde hem Brüksel'de, hem de Strasbourg'da bir hafta sürecek görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Yapacağı temaslar çerçevesinde Diyarbakır'ın sosyo-ekonomik düzeyinin geliştirilmesi projelerine de destek arayacağını belirten Baydemir, "Aynı zamanda Türkiye-AB ilişkileri çerçevesinde entegrasyon sürecinin hızlanması konusunda aktif desteklerimizi, çabalarımızı ortaya koyacağız. Gezimin 3 Ekim öncesi olması, ayrıca lobi yürütme konusunda da bize bir fırsat sunacaktır. Umuyorum ve bekliyorum ki, bu gezimiz amacına ulaşacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 15:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz yıldız IP: 81.214.224.xxx Tarih : 5.09.2005 11:47:55
bir diyarbakırlı olarak seni her zaman destekliyoruz ve arkandayız bu şehirde daha yapacak çok işin var, kürtlerin seçmiş olduğu bir başkan olarak türkiyeyede büyük faydan olacağına eminiz keşke her başkan senin gibi düşünceli ve anlayışlı olsa bu ülkede her halde hiçbir sorun kalmazdı her şey güzel yarınlar için