7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Baydemir'den meclis üyelerine birlik çağrısı

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) İl Genel Meclis üyeleriyle yemekli toplantıda biraraya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kente ilişkin gelişmeleri aktarırken, siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesin Diyarbakır için 'ne yapabiliriz'in uğraşısı içine girmesi gerektiğini söyledi.

GABB ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, İl Genel Meclisi üyeleriyle Konukevi'nde biraraya geldi. Yemekli toplantıda konuşan Osman Baydemir, önümüzdeki yıl için gerçekleştirilecek projelerle ilgili bilgi vererek, "Kentimizin geleceğine dair tüm insanlarımıza; hatta birkaç saatliğine de olsa buraya dünyanın başka bölgelerinden kültürel, tarihi, doğal güzellikleri veya inanç merkezlerini görmek için gelen insanlara daha çağdaş bir yaşamı nasıl sunabiliriz sorusuna yanıt verebilmeliyiz. Bütün il meclisi üyeleri, siyasi parti ayırımı yapmaksızın, herkesin kent için daha çok 'ne yapabiliriz' uğraşı içine girmesi gerekmektedir. Doğalgazın Diyarbakır'a getirilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Temel hedefimiz 2008 yılında Diyarbakır'ın tamamını doğalgaza kavuşturmak. Biz bu konuda gerekli çalışmayı ve duyarlılığı gösteriyoruz. Baki kalan bizim de ortaya çıkaracağımız ürünlerdir. Bu mevki ve sorumlulukların hepsi geçici ve süreli sınırlar için halkımız tarafından atfedilen ve yüklenen misyonlardır; ama baki kalacak olan o zaman dilimi içinde ortaya çıkaracağımız ürünlerdir. Samimiyetle çabadır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Diyarbakır ziyareti sırasında sundukları rapor içinde sivil havaalanı talebinin de olduğunu belirten Başkan Baydemir, bu konuda bir ilerleme kat ettiklerini; ancak henüz somut bir adımın atılmadığını söyledi. Baydemir, bunun için kent dinamiklerinin basınç göstermeleri gerektiğini savundu. Türkiye'de ilk defa İmar Master Planı ve Ulaşım Master Planı çalışmalarının paralel bir şekilde yapıldığını dile getiren Başkan Baydemir, bu her iki planlı çalışmanın bitiminden sonra kentteki çalışmalara ilişkin öngörülerin ortaya çıkarılabileceğinin altını çizdi.

Çocukların ve gençlerin kendilerini ifade edebileceği ve enerjilerini kullanabilecekleri spor tesislerinin de gerekliliğine işaret eden Baydemir, bunun için Köşkler Mahallesi'ndeki spor kompleksinin yanı sıra 5 ayrı mahallede de spor tesislerinin yapılacağını kaydetti. Ülkemizde uzun yıllar çok büyük bir çaba ve çok büyük bedeller karşılığında giderek demokratikleşme konusunda adımlar atıldığını ifade eden Baydemir, çabaların ortaklaşması durumunda hem demokratikleşme hem de ekonomik ve sosyal kalkınmada belirgin bir sonuç alınacağını ifade etti.

İl Genel Meclis Başkanı Kerem Durak, bu toplantıyı düzenlediği için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e teşekkür ederken, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Ali İnce, "AK Parti olarak iki kırmızı çizgiye sahibiz. Birinci çizgimiz doğruya evet, ikincisi ise hizmette siyasal yaklaşımlara hayır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sinevizyon eşliğinde yapılan çalışmalar gösterilirken, gelecek döneme ilişkin planlar Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç tarafından anlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 22:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?