4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Baydemir'e 'ambulans' soruşturması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir ve 6 belediye yöneticisi hakkında, belediye ambulansıyla PKK'lı teröristlerin cenazelerinin taşındığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma başlatıldı.

Belediye Başkan Vekili Yusuf Akgün, soruşturma ile ilgili olarak, "İnsani bir tutum olarak kimliğe bakmaksızın ambulans veriyoruz ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" dedi. Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden PKK'lı teröristlerin cenazelerinin belediye ambulansıyla taşınması ve belediye otobüslerinin, Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamaya gidenlere tahsis edildiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma başlattı.

2 ay önce Diyarbakır'a gelerek geniş kapsamlı araştırma yapan Bakanlık müfettişleri, DEHAP'lı Belediye Başkanı Osman Baydemir ve 6 yönetici hakkında soruşturma başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Akgün'ün konuyla ilgili olarak, "Müfettişler soruşturma yürüttükleri sırada yazılı ifade verdik. Ambulansı ölen kişinin kimliğine bakmaksızın veriyoruz, bu insani bir tutumdur. Başvuran herkese, gerekli prosedür yerine getirildikten sonra ambulansı veriyoruz, bundan sonra da ambulans vermeye devam edeceğiz" dediği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 11:24:31
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 11:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?