4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Diyarbakır'dan Başbakan Erdoğan'a destek

Diyarbakır'da bulunan Sivil toplum örgütleri SİAD'lar, Dernekler, Odalar, Mahalle muhtarları ve aydınlar ortak bir bildiri yayınlayarak Başbakan Erdoğan'ın Kürt sorununa ilişkin yapmış olduğu açıklamayı desteklediklerini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da Kürt sorununa ilişkin yaptığı açıklamaya tam destek geldi. Aralarında SİAD'lar İHD, Odalar, Dernekler, Esnaflar , Mahalle Muhtarları ve aydınların da bulunduğu sivil toplum örgütü kuruluşları, Kürt sorunun kabulü ve demokratikleşme sürecinde atılan adımları olumlu bulduklarını açıkladı.

AKP Diyarbakır İl Teşkilatında ortak bildiriyi okuyan Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Başbakan'ın açıklamalarını desteklediklerini söyledi. Bedirhanoğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Ağustos tarihinde Diyarbakır'ı ziyareti esnasında yapmış olduğu, Kürt sorunun kabulü ve demokratikleşme sürecinin devam edeceğine ilişkin açıklamasını olumlu buluyoruz.

Sorunun çözümünü, demokratik sürecin geriye doğru işlemesine izin vermeden daha çok özgürlük daha çok demokraside görmekteyiz. Bu bağlamda, Başbakan'ın yapmış olduğu açıklamayı önemli, anlamlı buluyor ve destekliyoruz" dedi.

DEHAP'LI BELEDİYELER BİLDİRİDE YER ALMADI

Diyarbakır'da bulunan tüm sivil toplum örgütü temsilcilerinin ortak yayınladığı bildiriye, DEHAP'lı Belediye Başkanları'nın olmaması dikkat çekerken, bildiriye İHD, Özgür-Der, Göç-Der, Hukuki Araştırmalar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, GÜNSİAD, DİSİAD, MÜSİAD, GÜNSİAD, GABİD, DOSİAD, DİGİAD ve ESO kuruluşları ile Diyarbakır Barosu, meslek odaları, Diyarbakır Demokrasi Platformu,Mahalle muhtarları, ile Kamu Sen'e baglı sendikalar, bazı aydınlar, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 14:37:48
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 15:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?