4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Erdoğan Diyarbakır'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Beraberinde Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Diyarbakır'a gelen Başbakan Erdoğan'ı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır milletvekilleri, Vali Efkan Ala, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve partililer karşıladı.

Erdoğan'ın gelişi nedeniyle kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. 4 bin polisin görev yaptığı kentte, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirilirken, çevrede adeta kuş uçurtulmuyor. Başbakan'ı gelişini takip eden basın mensupları da havalimanında aramadan geçirildi. VIP salonuna milletvekilleri ve il başkanları dışında kimse alınmazken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de üstü aramasının ardından VIP salonuna alındı.

Helikopterler havadan kontrol uçuşları yaparken, AK Parti Gençlik Kolları'na üye bir grup, Kürtçe yazılı dövizler açarak Başbakan Erdoğan lehine tezahüratlarda bulundu. Bu arada ziyareti takip etmek için çok sayıda yerli ve yabancı televizyon ve gazetenin temsilcisi de Diyarbakır'a geldi.

Başbakan Erdoğan, TOKİ tarafından yaptırılan 2. etap konutlarının açılış ve anahtar teslim törenine katılmak üzere kendisine tahsis edilen zırhlı araçla tören alanına gitti. Ardından Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan, Vali Efkan Ala'dan bir brifing aldıktan sonra bölge işadamlarının düzenlediği yemeğe katılacak. Daha sonra belediye başkanlarının barış törenine katılacak olan Erdoğan, yapımı tamamlanan duble yol açılışının ardından il başkanlığını ziyaret edecek.

Erdoğan programını tamamladıktan sonra Diyarbakır'dan ayrılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 11:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?