4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Halkın tek sorunu 'kanalizasyon'muş!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatile girmesini fırsat bilen AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, il, ilçe ve köylerde halkın sorunlarını dinleyerek, çözüm yolları aradı. İl Başkanı Abdurahman Kurt, 12 Ağustosta Diyarbakır'da temaslarda bulunacak olan Başbakan Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak, "Başbakanımız'ın ısrarla Diyarbakır'a gelmek istemesi üzerine, 12 Ağustos tarihine program ayarladık" dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen milletvekillerinden Cavit Torun ile Ali İhsan Merdanoğlu ve İl Başkanı Abdurahman Kurt, Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın 12 Ağustos'ta Diyarbakır'a yapacağı temaslar ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan Milletvekili Cavit Torun, "Meclis'in tatile girmesiyle birlikte soluğu, 9 milletvekili arkadaşlarımızla memleketimizde aldık. Bu süre zarfında 13 ilçeyi ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimizde halkımızdan sorunlarını anlatmalarını istememize rağmen, hiçbir vatandaşımızın sorununu anlatmaması hükümetimizin yaptığı çalışmaların bir göstergesiydi.

Sadece birkaç ilçemizde vatandaşlarımız bizden kanalizasyon şebekesi istedi. Buradan da anlaşılıyor ki, ilçelerimizin ve köylerimizin su, yol gibi sorunları kalmadı. Tek sorunlarının kanalizasyon olduğunu gördük. Bu sorunlarını da, en kısa zamanda halledeceğimize inanıyoruz. Milletvekilleri, genellikle seçimden seçime halkın arasına karışır, ama biz halkın içinden çıkmıyoruz. Ayrıca, tüm gezilerimizde insanlar bize mutlu gözlerle bakıyor ve bize hiçbir eleştiri getirmiyorlar" dedi.

Son zamanlarda artan kapkaç vakalarıyla da ilgili çalışmaları olduğunu ifade eden Torun, "Ülkemizin ve memleketimizin kanayan yarası olan kapkaç vakaları için de çok önemli çalışmalarız var. Kapkaç, sadece Diyarbakır'a has bir konu değil, ülkenin her yerinde oluyor. Ancak, Diyarbakır'da olan bir kapkaç olayı, ülke gündemine giriyor. Bu konuda hem bölge milletvekilleri, hem de hükümet olarak çok önemli çalışmalar içindeyiz. Sonuç olarak, Diyarbakır'da artan kapkaç olaylarına karşı emniyetimiz tedbirlerini arttırdı" diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Abdurahman Kurt, 12 Ağustos'ta inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kurt, Başbakan'ın geçtiğimiz aylarda kente yapacağı ziyaretin tsunami felaketi nedeniyle ertelendiğini belirterek, "İşin açıkçası, Başkanımızın Diyarbakır'a gelmesini ben istemedim çünkü kentimizde yapacağımız çok işler var. Bu nedenle Başbakanımız'ın alnının akıyla gelmesini istedim. Hatta geçtiğimiz aylarda Başbakan'ın özel kalem müdürü beni bizzat aradı ve 'Ne zaman gelelim?' diye sordu, ben yine erteledim. Ancak, Başbakanımız'ın ısrarla Diyarbakır'a gelmek istemesi üzerine, yapabileceğim bir şey kalmadı. Başbakanımız için 12 Ağustos tarihine program ayarladık" şeklinde konuştu.

Başkan Kurt, diğer parti milletvekillerinin halkın arasına seçimden seçime girdiklerini öne sürerek, "Ancak biz, halkın isteği ve ihtiyaçları doğrultusunda yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getiriyoruz. Bunu örneklersek eğer, 13 milyon nüfusa sahip İstanbul kentimizde yeşil kart sayısı 270 bin iken, 1,5 milyon nüfusa sahip Diyarbakır'da yeşil kart sahibinin sayısı 500 bindir. Bunun yanı sıra, Türkiye'de Sosyal Yardımlaşma ve Milli Eğitim'den en fazla ödeneği Diyarbakır alıyor. Diyarbakır Karayolları'na 17 trilyon TL harcanırken, orta refüjlere 20 bin ağaç dikildi. Başbakanımızın Diyarbakır için söylediği "Diyarbakır'ı, Ortadoğu'nun yıldız şehri yapacağım" sözünü hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 14:55:12
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 14:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?