4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Mehmet Ağar, Diyarbakır'da

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Diyarbakır İl Başkanlığı'nda organize edilen iftar yemeği öncesi, partililere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyanın en önemli gücü olduğunu söyledi.

Hiç kimsenin Türkiye'nin aziz insanlarına, bir çözüm, bir akıl, bir reçete dayatmaya hakkının olmadığını belirten Ağar, ''Bizim topraklarımız içerisinde hangi mesele varsa bunun çözümü biziz'' dedi.

DYP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından organize edilen iftar yemeğine katılan Genel Başkanı Mehmet Ağar, uçak ile Diyarbakır'a geldi. Çok sayıda partili tarafından karşılanan DYP Lideri Ağar, ilk olarak DYP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Buradan yürüyerek Kaplan Düğün Salonu'na gelen Ağar, yolda küçük bir çocuğu severken, iftar öncesi çiğköfte yapan çiğköfteciyi ile sohbet etti. DYP Genel Başkanı Ağar, iftarı açtıktan sonra partililere seslenerek, ''Bu topraklarda kimse kendisini dağa bayıra çıkmak zorunda hissetmeyecektir'' diye konuştu.

DYP iktidarında bu bölgenin yeniden şenleneceğini ifade eden Ağar, şöyle konuştu:
''Bu topraklardaki büyümenin dünyanın geleceğinde hakim bir söz olacağını görenler, zaman içerisinde bir takım nifakları sokmak suretiyle eti tırnaktan ayırmaya çalışmışlardır. Ama buna kimse muvaffak olamamıştır, olamayacaktır. Bizim meselelerimizi biz çözeriz. Bu topraklarda demokrasiyle beraber millet adına yönetime gelenlerin yapmaları gereken çok görevler olduğunu biliyoruz. Diyarbakır'a bir başka ülkenin toprakları gibi gelip ziyaret etmek yanlış işlerdir. Bunlar, birilerinin meseleleri kavramayan, anlamayan, görmeyen, yaşamayan akılların ortaya çıkardıklarıdır. Bu coğrafyada bütün yabancı güçler gider, kalacak olan bizleriz.''

Türkiye'nin sorunların üstesinden gelecek bir güce sahip olduğunu kaydeden Ağar, ''Bizim meselemiz eksiksiz bir demokrasidir. Bu eksiksiz demokrasi içerisinde bu topraklarda iç düşmanlık bir daha üretilmeyecektir. Bu topraklarda kimse kendisini dağa bayıra çıkmak zorunda hissetmeyecektir. Bizim iktidarımızda herkes bu topraklarda demokrasi içerisinde ülkenin yararına ülkenin geleceğine hizmet etmenin heyecanını taşıyacaktır. Türkiye bunun üstesinden gelecek bir gücün sahibidir'' şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 22:09:14
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 23:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERCAN KARAKAŞ IP: 85.101.29.xxx Tarih : 13.06.2006 14:42:58
gercektende SN.MEHMET AĞAR bence diyarbakır halkının gerek ışsızlik gerekse dıger sorunlarına derman olacagına canı gonulden ınanıyorumm ve seçım calısmalarında başarılar diliyorumm...