4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ölmeden mezarını hazırlattı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımına destek olduğu Kızlal Köprüsü'nün başında kendisine mezar yaptıran AKP Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, "Dünyaya kazık çakacak değiliz. Önceden tedbirimi almak istedim" dedi.

Fehmi Uyanık, DSİ'nin geçen yıl Batman Baraj Gölü Havzası'na köprü inşa ettiğini, bu köprünün yapımında kendisinin de çok emeği geçtiğini söyledi.

Memleketine bir çivi çakmak için köprü yapımını takip ettiğini ve bu konuda emek harcadığını ifade eden Uyanık, şunları söyledi:

"Baraj yapılınca, önceki geçit suyun altında kaldı. Ulaşımda sıkıntılar yaşanıyordu. Çocuklar salla karşıya geçiyordu. Bu nedenle köprü yapımını takip ettim ve bu konuda çok emeğim geçti. Ben de emeğim geçen köprünün başında bir vatandaşa ait yaklaşık 2-3 dönümlük bir araziyi satın aldım. Ancak henüz parasını veremedim. Köprü yapımına sebep olduğum için parayı kabul etmek istemiyor. 'Bir kaya parçası için para mı alacağım' dedi. Ancak parasını mutlaka ödeyeceğim.

Aldığım yerde aile kabristanlığı yapmayı da düşünüyorum. Dünyaya kazık çakacak değiliz, bu nedenle önceden tedbirimi almak istedim. Burada bir çukur açtırdım. İçini yumuşak toprakla doldurdum etrafını da tel örgüyle çevirttim ki kimse içine düşüp zarar görmesin. İlçe kaymakamıyla da görüşeceğim. Eğer kanuni bir engel yoksa rahmetli babamın da mezarını buraya nakletmek istiyorum."
.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 23:29:40
Güncelleme :4 Kasım 2005 Cuma 12:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
silvanlı IP: 193.140.43.xxx Tarih : 5.11.2005 16:57:32
herkese ıyı bayramlar oncelıkle,boyle ılgınc habeler ancak bızım dogu da olur bakın donyanın heryerıne,sayın vekıl mezarı yaparken bıraz daha buyuk yap o mezarı cunku sığmayacaksınız ,başınızı kaldırın ve cevrenıze şoyle bir bakın ,yazık vekılım yazık mılletın sorunarıyla uğrasacağınıza keyfı muamelerınızı bırakın lutfen ,en guzel mezarı bu donyada yapın ,bır bakın ne yaptınız halkınız icin vicdanız rahatmı sayın vekıl bence değil ama genede sız o mezarı biraz daha buyuk yapınnn