6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

"Antep'ten Halep'e kültür yolu"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Halep Başkonsolosluğu işbirliği
ile kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen, "Gaziantep Kalesi’nden, Halep Kalesi’ne Kültür Yolu" adlı etkinlik Gaziantep Kalesi yanında gerçekleştirildi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından AB fonları ve belediye öz kaynakları ile restorasyonu tamamlanan tarihi mekanlarda gerçekleştirilen etkinliklere, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi ve çok sayıda sanatsever izledi. Gitar sanatçısı Ahmet Kanneci ve Klarnet Sanatçısı Ekrem Öztan'ın seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ve tarihi atmosfer izleyenleri büyüledi. Konser sonunda Çin Büyükelçisi ve Güzelbey tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, konserden sonra yaptığı konuşmasında, "Ahmet Kanneci ve Ekrem Öztan'ı yine Gaziantep'ten görmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bugünkü konserin bir başka özelliği var, bu iki kalenin kardeşliğinin başlangıcını ifade ediyor. Yani bu etkinlik Antep Kalesi ile Halep Kalesinin birlikte değerlendirileceği
bir projenin başlangıcıdır. Bu konserin tekrarını yarın Halep Kalesi’nde gerçekleştireceğiz. Bugün artık kale eski, atıl durumdaki kimliğini değiştirip, asıl kimliğini buldu. Bu çalışmada emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 15:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?