2
Mayıs
2024
Perşembe
GAZİANTEP

Geceyarısı patlama sesi!

Gaziantep’in Karkamış İlçe sınırına komşu olan Jarabuls bölgesinde dün gece yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında bir havan topu mermisi İlçede bulunan bir eve isabet etti.

Dün gece sınırda yaşanan şiddetli çatışmalar Karkamış İlçesinde halkı tedirgin etti. Muhalifler ile Irak İslam Ordusuna bağlı El Kaide örgütü arasında yaşanan çatışmalar sırasında kullanılan bir havan topunun mermisi Karkamış İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan bir eve isabet etti. İsabet alan evin odası kullanılamaz hale gelirken şarapnel parçaları dolaplara saplandı.

Sabaha karşı yaşanan şiddetli patlamayla uyanan ev sahibi Abdulkadir Kete yatak odasına bakınca havan topu mermisinin kendi evine isabet ettiğini fark etti. 2 çocuğunu ve eşini sınıra uzak yakınlarına götürerek tekrar eve döndüğünü ifade eden Kete, "Havanın soğuk olması nedeniyle ailece sobalı odamızda uyuyorduk. Şiddetli çatışmalar vardı ancak bu sırada büyük bir patlama sesi duyduk. Yatak odasına geldiğimde bu manzara ile karşılaştım. Çocuklarımı hemen yakınlarıma götürerek evden çıktık. Evimde büyük zarar var ve yetkililerin bu konuda yardımlarını bekliyorum. Bir işim yok ve şuanda havan topu mermisinin isabet ettiği oda kullanılamaz halde" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2014 Cuma 14:13:52
Güncelleme :17 Ocak 2014 Cuma 14:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?