5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

"Sadece iş istiyoruz"

İç savaş sırasında Afganistan'ı terk ederek Türkiye'ye sığınan Afgan Razai ailesi, Gaziantep'te 5 çocuklarıyla birlikte hayat mücadelesi veriyor. 

Gaziantep'in Akyol Mahallesi'nde bir hayırseverin verdiği evde barınan Razai ailesi, 5 çocuklarıyla geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Türkçe bilmeyen baba Fazılağa Razai, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 13 yıl polislik yaptığını, çıkan iç savaş sonrasında önce İran'a ardından da Türkiye'ye sığındıklarını belirtti. Dil bilmediği için iş bulamadığını ve geçimlerini sağlayacak maddi kazanç elde edemediğini kaydeden baba Razai, kendisine iş imkanı sağlanması için yetkililerden yardım istedi. 

Anne Şükriye ise en büyüğü 16 yaşında olan 5 çocuğuyla çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Van'dan yaklaşık bir ay önce Gaziantep'e geldik. Burada mahalle halkı bize sahip çıktı. Şimdilik onların verdikleri ile hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak bu ne kadar devam edecek bilmiyorum. 5 çocuğumla perişan haldeyiz. Kocam Türkçe bilmediği için iş bulamıyor. Yetkililerin desteğine ve hayırseverlerin yardımlarına ihtiyacımız var'' diye konuştu. 

Razai ailesinin 14 yaşındaki kızları Sonya da babasına bir iş verilmesini isteyerek, kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2006 Cumartesi 12:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?