5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

1. Altın Fıstık Kültür ve Sanat Festivali

Gaziantep'te, 15-17 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerin yer aldığı ve birçok sanatçının konser vereceği Gaziantep 1. Altın Fıstık Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek. 

Vali Süleyman Kamçı, festivalin hazırlık komitesinde yer alan kurumlarla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyerek, festivalin içeriği hakkında bilgi verdi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz katıldı. 

Vali Kamçı, toplantıda yaptığı konuşmada, 3 gün sürecek olan festivale; kültür, sanat, müzik ve spor alanlarında temsilcilerin katılacağını ve birçok yazar, şair ve gazetecinin davet edileceğini belirterek, ''Gaziantep ile özdeşleşen antepfıstığını öne çıkaracak, ulusal ve uluslararası alanda yeni bir süreç geliştirmek istiyoruz. Festival, şehrimizde tarihi ve kültürel mirasın tanıtımına, turizme, sosyal ve kültürel yaşama katkı sağlayacak, düzenlenecek etkinliklerle de kente yeni bir aktivasyon kazandırmış olacak'' dedi. 

Kamçı, bu yıl ilki düzenlenecek festivalle, antepfıstığının dünya mutfak literatüründeki yerini sağlamlaştıracağını ve Gaziantep'in tanıtımında önder rol üstleneceğini kaydetti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, Gaziantep'in özgün mutfağa sahip olan tek şehir olduğunu ifade ederek, ''Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz festivalle, hem Gaziantep'in eşsiz lezzetli antepfıstığına ve baklavasına sahip çıkma arzusundayız hem de şehrimizin mutfağının, el sanatlarının, tarihi ve kültürel mirasının tanıtımına katkıda bulunma, kültür ve sanat yaşamına destek sağlayarak turizmi geliştirme çabasındayız. Bu festival ile asıl amacımız, sahip olduğu eşsiz değerlerle Gaziantepimiz'e sahip çıkmak ve yaşayan modern kent Gaziantep'i tüm dünyaya tanıtmaktır'' şeklinde konuştu. 

Festival süresince; yöresel yemek yarışması, en iyi fıstık yarışması, atletizm müsabakaları ve aşırtmalı aba güreşi ile Zeugma ve Gaziantep mutfağı konulu panel düzenlenecek, çeşitli sanat etkinlikleri ve söyleşilerin yanı sıra Sibel Can, Funda Arar, Edip Akbayram, Kıraç, Mustafa Uğur ve Latif Doğan de konser verecek.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 15:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?