6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

1. OREND fuarını 5 bin kişi gezdi

Gaziantep Sanayi Odası’nca (GSO) desteklenen ve Forza Fuarcılık tarafından organize edilen 1. OREND Gaziantep Endüstri Fuarı'nı 5 bin 200 profesyonel ziyaretçi gezdi.

20-23 Mart tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) bu yıl ilk kez düzenlenen fuara, Türkiye'den ve değişik ülke gruplarından yoğun bir katılım gerçekleşti. Toplam 80 firmanın katıldığı fuara; Adana, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Osmaniye ve Antakya başta olmak üzere birçok ilden profesyonel ziyaretçi geldi. 4 gün süren fuara Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra Irak, İran, ve Suriye'den katılımlar gerçekleşti. Fuara ilk gün Halep Ticaret Odası'nın organizasyonu ile otobüslerle Halepli işadamı ve sanayiciler de geldi.
OREND Gaziantep Endüstri Fuarı ile birlikte Gaziantep'te ticari anlamda da önemli gelişmeler yaşandı. Fuar süresi boyunca oteller, restoranlar ve ulaşım sektörü başta olmak üzere birçok hizmet sektörü fuarın oluşturduğu katma değerden istifade etti.

Fuar etkinlikleri çerçevesinde fuarın ilk günü Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikaları Direktörü Prof. Dr. Cemil Arıkan, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Güvenç ve Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkay Dereli'nin panelist olarak katıldığı "Sanayide rekabet için inovasyon ve nanoteknoloji" konulu panel düzenlendi. 200 kişinin katıldığı panelde sanayiciler, panelistler tarafından inovasyon ve Ar-Ge'de dünyada yaşanan son gelişmeler hakkında bilgilendirildi. Panelde aynı zamanda Gaziantep sanayisinin yarını tartışıldı.

Fuarda ayrıca satın alıcılarla ürün pazarlayan kuruluşları bir araya getiren birçok toplantı gerçekleşti.

Bu arada, geçen yıl Mayıs ayında açılan Ortadoğu Fuar Merkezi'nin modern altyapısı katılımcı firmalar tarafından beğeni kazandı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 18:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?