6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

1-7 Nisan Kanser Haftası

Gaziantep'te 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri için Atatürk Anıtı'na çenek konuldu.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Gaziantep Şubesi tarafından Kanser Haftası sebebiyle Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'nda çelenk koyma töreni düzenlendi.

Törene Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Gaziantep Şube Başkanı Opr. Dr. Alaettin Demircan, Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kemal Bakır’ın yanı sıra çok sayıda Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Gaziantep Şubesi üyesi katıldı.

Atatürk Anıtı'na yapılan çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Gaziantep Şube Başkanı Opr. Dr. Alaettin Demircan amaçlarının toplumu kanser konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde her yıl 150 bin civarında yeni kanser vakası beklenmektedir. Erişkin erkeklerde en çok sigaraya bağlı akciğer-bronş kanserleri, lenfoma-lösemi, mide-bağırsak ve prostat kanserleri görülmektedir. Kadınlarda ise meme, uterus, lenfoma-lösemi. bronş-akciğer kanserleridir. Çocuklarda ise lösemi, lenfoma ve beyin tümörleri en sık görülen tümörlerdir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 14:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?