4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

1 günde 300 kişi sobadan zehirlendi

Gaziantep'te gece boyunca etkili olan kar ve tipi nedeniyle söndürülmeyen sobalardan sızan gaz sebebiyle yaklaşık 300 kişinin zehirlendiği, 2 yaşındaki bir çocuğun da hayatını kaybettiği bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'te gece boyunca etkisini sürdüren kar ve tipi sebebiyle, yatmadan önce sobalarını söndürmeyen çok sayıda vatandaş, sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı merkezde bulunan 9 adet 112 Acil Servis ambulansının gece boyunca zehirlenme vakası sebebiyle hastaneye taşıdığı yaklaşık 300 kişi tedavi altına alınırken, 2 yaşındaki Enes Karabucak'ın ise hayatını kaybettiği belirtildi. 

2 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği olayda, Şahinbey İlçesi Turan Emeksiz Mahallesi 31. Sokak'ta ikamet eden Servet Karabucak, gece geç saatlerde rahatsızlanan oğlu Mehmet Karabucak'ı hastaneye yatırdıktan sonra sabah saatlerinde eve döndü. Servet Karabucak, eşi Sevcan ve 2 yaşındaki oğlu Enes Karabucak'ı baygın halde buldu. Durumu sağlık ekiplerine bildiren Servet Karabucak'ın eşi ve oğlu Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Sobadan sızan karbonmonoksit gazı sebebiyle zehirlendiği belirlenen minik Enes, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Sobadan sızan gazdan zehirlenen vatandaşların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 14:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz arslan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 22.01.2007 09:37:51
hepsine allah yardım etsin