4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

100 kız öğrenci okula kavuştu

‘Baba beni okula gönder’ kampanyası çerçevesinde Gaziantep’te 100 kız çocuğu okula kazandırıldı. 

3 yıllık eğitim masrafları karşılanacak olan kızların okullaşması sebebiyle Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesinde tören düzenlendi. 

Törene, Gaziantep Vali Yardımcısı Bekir Atmacı, Şahinbey İlçe Kaymakamı Mustafa Esen, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şaşman, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan'ın yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci velisi katıldı. 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan, kız öğrencileri okutmak için adım adım hedeflerine doğru ilerlediklerini belirterek, "Okul yüzü görmemiş yada okulunu ekonomik sıkıntılar nedeniyle bırakmak zorunda kalan binlerce kız öğrencimizi okullarına kavuşturduk. Hedefimiz bir yıl içinde 100 bin kızımızı okulla buluşturmaktır. Kampanyamıza kızlarını okula göndererek destek veren tüm ailelere teşekkür ediyorum. Bu kampanyaya maddi ve manevi destek verem tüm kurumları da tebrik ediyorum" dedi. 

Ekonomik sıkıntı çeken ailelerin özelikle kız çocuklarını okula göndermediğini ifade eden Saylan "Elbette ekonomik sıkıntı çeken ailelerimiz vardır. Ancak sıkıntılar kız çocuklarını okula göndermemekle çözülmez. Şöyle bir baktığımız zaman ülkemizde hala 20 altına satılarak kız çocukları küçük yaşta evlendirilmekte. Bunların önüne geçilerek kız çocuklarının okullara kazandırılması gerekiyor. Çocuklarımız okuyarak ailelerine faydalı bireyler olabilir. Zaten genel bir değerlendirme yapıldığı zaman kızların erkeklere oranla daha zeki olduğunu da görebiliriz. Çünkü sıkıntı içerisinde okuluna giden kız çocukları daha da azimli olmaktadır. Bu azim başarıyı getirmektedir" diye konuştu. 

Törende konuşan Vali Yardımcısı Bekir Atmacı ise kampanyayı başlatan ve destek veren tüm kurumları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 

Konuşmalardan sonra okula kazandırılan 100 kız öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 13:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?