3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

119'luk Güley Nine parmak ısırttı

Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde yaşayan 119 yaşındaki nine, ilk kez doktora giderek muayene oldu. Sağlığı yerinde olan nine, doktorları bile şaşırttı. Kalp, böbrek dahil bütün hayati organlarına ait tetkikler normal çıkan Vanlı’nın tansiyonu da 14-9 olarak belirlendi.

1885 yılında Van’ın Muradiye İlçesi Sitigran Köyü’nde doğan Güley Vanlı, 1893 yılında başlayan Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Ruslar’ın istilasından kaçarak ailesiyle birlikte Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ne bağlı Akınyolu Köyü’ne yerleşti. Güley Vanlı, halen İslahiye’de torunlarından birinin torunu olan Mehmet Ali Vanlı’nın (39) yanında yaşıyor. Bir asrı çoktan geçen ömründe hiç doktor yüzü görmeyen Güley Vanlı, hayatında ilk kez doktora gitti. İslahiye’deki Özel Sevgican Polikliniği’ne getirilen Güley Vanlı, doktorları daha kapıdayken şaşırttı. 119 yaşındaki birinin muayeneye yürüyerek geldiğini gören doktorlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Dr. Alpaslan Kaya, "Biz doktorlar, bu yaştaki birini tekerlekli sandalyede beklerdik ama Güley nine bizi şok etti" dedi.

Güley Vanlı, muayene ve tetkik sonuçlarıyla da herkesi şaşırttı. Kalp, böbrek dahil bütün hayati organlarına ait tetkikler normal çıkan Vanlı’nın tansiyonu da 14-9 olarak belirlendi.
Evliliğinden 4 çocuk sahibi olan Güley Vanlı, 25 torununu, 38 torununun çocuklarını ve 16 da torunlarının torunlarını görmeyi başardı. 83 yaşında Hac farizasını yerine getiren ve hala namazını kalıp orucunu tutabilen Güley Vanlı, uzun ve sağlıklı ömründe beslenmenin ve stressiz bir yaşamın etkisi olduğunu söyledi. Vanlı, tereyağı, bal, süt ile ancak piştikten sonra zehri ortadan kalkan pancarı sofrasından eksik etmediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 19:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?