6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

12 yıldır elektriksiz yaşıyor

Gaziantep'te kaçak kullanımdan dolayı elektriği kesilen yaşlı kadın, 12 yıldır elektriksiz evde yaşıyor.

Yeni Mahalle 55 No'lu sokakta ikamet eden Fatma Polat'ın 12 yıl önce kaçak elektrik kullandığından dolayı elektriği kesildi. Eşinin çalışamaz durumda olduğunu anlatan Fatma Polat kaçak elektrikten dolayı gelen yaklaşık 11 bin YTL'yi ödeyemeyecek durumda olduğunu söyledi. 57 yaşındaki Polat, kendisinin kaçak elektrik kullanımından haberdar olmadığını ileri sürerek, "12 yıl önce elektrikçiler geldi ve kaçak kullanımdan dolayı işlem yapacaklarını söylediler. Bende kaçak kullanmadığımı söyledim ama çocuklarım bilmeden yapmış olabilirler. Daha sonra beni karakola ve mahkemeye çağırdılar. Ben suçsuzum ve gelen bu cezayı çalışmadığım için hiçbir şekilde ödeyemem. Çocuklarım evli ve bana bakamıyorlar. Eşimde zaten yerinden kalkamıyor. Komşularımın ve aş evinin yardımıyla ancak ayakta durabiliyoruz" dedi.

12 yıldır karanlıkta yaşadığını ifade eden Polat, "Yıllardır bu evde elektrik olmadan yaşıyorum. Elektrik olmadığı için buzdolabım, çamaşır makinem televizyonum ve radyom bile yok. Yemeğimi yaparken ve bulaşığımı yıkarken mum kullanıyorum. Namazımı da mum ışığında kılıyorum. Komşularımın hepsi bunlara şahittirler. Allah rızası için yetkililerden yardım istiyorum. Kendim ve eşim çalışamıyoruz ve bu parayı ödemem imkansız. Dayanacak gücüm kalamadı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halilaydogan IP: 78.191.141.xxx Tarih : 5.12.2008 12:26:58

akp hükümeti ve belediye baskanları övünüp dduruyorlar allaH İCİN YARDIM EDENYOK KENDİLEİ CEVRE VE PARTILISINE YAPILIR ADELETLİ DEYIL YAPTIKLAR