6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

14 Mart Tıp Bayramı

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, sağlık çalışanlarının sorunlarının önemsenmesi gerektiğini bildirdi.

Arayıcı, yaptığı açıklamada, sağlıkta dönüşüm programının tam başarıya ulaşması için sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi. Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Arayıcı, "Tüm sağlık çalışanları büyük bir özveri ile son derece kutsal olan bir görevi yerine getirmektedir. Vatandaşlarımızın daha kaliteli ve yeterli sağlık hizmetini alabilmesi için sağlık çalışanlarının gerek ekonomik gerekse de özlük haklarından kaynaklanan sorunlarının çözülmesi gerekmektedir" dedi.

Hükümetin temel politikalarından birinin de sağlıkta dönüşüm programı olduğunu kaydeden Arayıcı, "Performansa dayalı ek ödeme sistemi ile başlayan, SSK hastanelerinin devri ve aile hekimliği gibi uygulamalarla devam eden bu süreç birçok yeniliği beraberinde getirdiği gibi birçok sorunları da beraberinde getirmiştir. Sağlık çalışanları, 73 milyon insanımızın sağlık hizmetini etkin ve verimli alabilmesini sağladıkları için önemsenmelidirler. Sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi ve insanımıza daha kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesinin en temel koşulu, bu hizmeti sunan çalışanlarımızın temel sorunlarının çözülmesidir. Çalışanların özlük hakları iyileştirilmeden, çalışma koşulları düzeltilmeden, hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığının üzerinde önemle durduğu sağlıkta dönüşüm programının, arzu edilen düzeyde başarıya ulaşması mümkün değildir. Performansa dayalı döner sermaye ek ödeme uygulamaları, esasta doğru olsa da uygulamadaki adaletsizliğe yol açan yönlerinde gerekli düzenlemelere gidilmelidir" diye konuştu.

Arayıcı, sözleşmeli personelin üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Aynı işi aynı yerde aynı unvanla yapan, ancak farklı özlük ve mali haklara sahip personel rejimi uygulamaları keşmekeşliğe neden olmaktadır. Sağlık-Sen olarak 4-B'li sözleşmeli personelimize becayiş hakkının verilmesi, askerlik sonrası göreve başlama, aile ve giyim yardımından faydalanmaları yani 657 sayılı devlet memurlarının sahip olduğu tüm haklara sahip olmaları için, şimdiye kadar yaptığımız çalışmalara ara vermeden devam edecek, önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı ve hükümet nezdinde yapacağımız görüşmelerde çözüm için sonuca kilitleneceğiz. Meslek tanımlarının yapılamaması, aile hekimliği ile ilgili uygulamalar, en riskli hizmeti gören sosyal hizmet iş kolu çalışanlarının yıllardan beri çözülemeyen başbakanlık tazminatı sorunu ve ağır iş yükü nedeni ile çalışma koşullarının iyileştirilmemesi, personel uygulamaları açısından temel sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunların çözümü noktasında tüm sağlık ve sosyal hizmet kolu çalışanları adına mücadelemize devam ediyoruz. Sağlık-Sen, tüm sağlık çalışanlarının eseridir. Sağlık çalışanlarının bize verdiği desteğin ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinçle sağlık çalışanlarına sorunlarına çözüm bulmak için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 10:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?