6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'15 bin kişinin sonu gelecek'

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının yasalaşması halinde yerel gazetelerin mağdur olacağını ve büyük bir bölümünün yayın hayatının sona ereceğini bildirdi.


GGC Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, kentte yayın yapan yerel gazete sahipleri ve çalışanlarının da katıldığı basın toplantısında, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını değerlendirdi. Kocaman, kanun tasarısında yapılacak ihalelere ilişkin düzenlemeyle yerel gazetelerde yayınlanmakta olan ihale ilanlarının yayım zorunluluğunun kaldırıldığını, aynı ilanların internet ortamında duyurulmasının öngörüldüğünü belirtti. Kocaman, şunları söyledi:


"Türkiye genelinde her sektörde yaşanan tekelleşme basın sektöründe de yaşanıyor. Basın sektöründeki bu tekelleşme demokrasinin belini kırıyor. Zaten mevcut yasalar Anadolu basının aleyhineyken, yeni bir uygulama getirilmek isteniyor. Türkiye genelinde yayın yapan ve resmi ilan hakkı olan bin 300 yerel gazete var. Bu gazetede çalışan yaklaşık 15 bin fikir işçisi var. Bu uygulama çalışan 15 bin kişinin sonunu getirecektir. Yerel gazetelerde çalışanlar işsiz kalacak, vatandaşın olan bitenden haberi olmayacaktır. Siyasi otoriteye buradan sesleniyorum; Tasarı, halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayacak anti-demokratik bir uygulamadır. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Zaten zor durumda olan, zor şartlar altında bulunan Anadolu basını, tasarının yasalaşması ile daha da zor duruma düşecektir."
Kocaman, Anadolu basınının Türk basının mutfağı ve kılcal damarları konumunda bulunduğunu ifade ederek, basın sektörüne düzenleme getirilebileceğini ancak bu şekilde yapılacak bir düzenlemenin kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Kocaman, uygulamanın sektörü olumsuz etkileyeceğini ve bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:25:18
Güncelleme :12 Haziran 2008 Perşembe 14:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?