3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

15 YTL için

Gaziantep’te, Şehitkamil Kaymakamlığı’nın 15 YTL’lik eğitim ve sağlık yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kaymakamlık binası önünde toplanan vatandaşlar, yardım başvurusunda bulunmak istedi. Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında çocuk başına ortalama 15 YTL’lik yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını bir an önce yapabilmek için izdihama yol açtı. Yaşanan izdiham sonrasında olay yerine polis çağrıldı. Vatandaşları sıraya sokmakta zorlanan polis, başvuruları bir süre durdurdu. Vatandaşların bina dışarısına çıkarılması ile başvurular tekrar kabul edilmeye başlandı.

Başvuruların kabul edildiği kaymakamlık binasında oluşan kalabalık nedeniyle diğer hizmetlerin görülmesinde de aksaklık yaşandı. Başka bir işlem yaptırmak için kaymakamlığa gelen vatandaşlar, kalabalık nedeniyle binaya girmekte güçlük yaşadı. Görevlilerin çağırdıkları ismi dinleyen bazı vatandaşlar çocuklarını kaybetti. Çocuklarının kaybolduğundan haberi olmayan vatandaşların kaybolan çocuklarını polis bularak teslim etti. Görevliler ve vatandaşlar arasında sık sık tartışmanın yaşandığı yardım başvurularının, gelecek haftalarda da kabul edileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 16:04:59
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 21:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melissa IP: 62.194.4.xxx Tarih : 1.04.2005 15:57:58
birsene once yine benzeribir durumu bende yasadim baskbir islem icin gittigim sehitkamil nufus mudurlugunde butun bu izdihamin tek sebebi bence numarasistemi olmamasi ve tabii memur ve memure hanimlarin hele hele o mudire hanim yokmu dusman basina illaallah birde kisacik boyu olan cokbilmis kiz!! ancak cene insanlara hakaret ediyor asagiliyor sallana sallana ya ben kor degilim gordum yanlis yonlendiriyorlar o gidiyor o odaya git bu diyor sunu yap gel,once memurlari egitimsonra numara sistemi cok acil gerek olan sey yoksa ne kac bin kisi bu sira bekleyen insanlar? koca anteb deilya