6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

18 Mart şehitleri anma günü

Gaziantep Yörük Türkmen Derneği Başkanı İlyas Göğebakan, Çanakkale Zaferi'nin Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Göğebakan, yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin Türk Milleti'nin verdiği bir onur mücadelesi olduğunu, her şeyden önemlisi bu zaferin, Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklerde yakılıp, milletçe yeniden doğuşun başlangıcı olduğunu belirtti.

Göğebakan, "Çanakkale savaşları, Türk Milleti'nin, tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından biridir. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti'nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Çanakkale destanının üzerinden 93 yıl geçtiğini hatırlatan Göğebakan, "Buradan aziz şehitlerimize seslenmek istiyoruz. Vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlığınız olan canlarınızı vererek şahadet mertebesine ulaştınız. Kanlarınızla sulayarak vatanlaştırdığınız bu topraklarda sahip olduğumuz her şeyi sizlere borçlu olduğumuzu bir an bile hatırımızdan çıkarmadık. Uğruna canlarınızı verdiğiniz değerleri, en kıymetli emanetiniz olarak sonsuza dek yaşatmayı birinci vazifemiz kabul ederek, gerektiğinde bu vazifenin icrası için biz de sizler gibi canlarımızı vermeye daima hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 11:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?