6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

19 çocuğa kitap okuma cezası

Gaziantep'te işledikleri çeşitli suçlardan dolayı 19 çocuğa kütüphanede kitap okuma cezası verildiği bildirildi.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kütüphanelerin toplumun her kesimine, cinsiyetine, ırkına, dinine, diline, eğitim düzeyine bakılmaksızın her yaşta ve meslek grubundaki kişilere makam ve mevki gözetmeksizin hizmet veren kurumlar olduğu belirtildi. Açıklamada, Gaziantep'te Çocukları Koruma Kanunu'nun hükümleri gereği 18 yaşın altındaki kız ve erkek çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla son 1,5 yılda 19 çocuğa kütüphanede kitap okuma cezası verildiği kaydedildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kitap okuma cezası olan ve kütüphaneye devam eden 19 kişiden tümü okur yazar. Bu kişilerden 2'si öğrenci, diğerleri ise değişik meslek gruplarından. Kütüphaneye devam eden 19 kişiden 16'sı erkek, 3'ü kız. Erkeklerden 9 kişi, kızların ise tamamı kitap okuma cezalarını tamamladı. 7 erkek çocuğun ise cezası sürüyor. Bu kişilerin işlediği suçlar, görevli memura mukavemet, tabancayla parkta ateş ederek halkın huzurunu bozmak ve hırsızlığa teşebbüs."

Kitap okuma cezaları verilen erkek ve kız çocukların haftanın değişik günlerinde ve değişik saatlerde kütüphanede kitap okuduğu ve birbirlerini tanımadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 18:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?