5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

1'i kadın 3 kişi yakalandı

Gaziantep'te, ev ve işyerlerinden hırsızlık yaparak kiraladıkları villada lüks bir yaşam süren 1'i kadın 3 kişi yakalandı. Zanlıları, hırsızlık yaptıkları evde düşürdükleri cep telefonu ele verdi. 

Edinilen bilgiye göre, Kavaklık Mahallesi Apaydın Caddesi üzerinde A.İ. adlı şahsa ait apartman dairesine giren kimliği belirsiz kişiler, 1 adet tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 4 adet mermi ile 1 adet cep telefonunu aldı. Hırsızlardan biri, üzerinde SIM kart bulunan cep telefonunu evde düşürdü. Evde inceleme yapan polis ekipleri, bulunan cep telefonunun numarasını takibe aldı. Olaydan 3 gün sonra bir işyerinden yapılan kasa hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan Ekrem C. (27), Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sırasında evde düşürdüğü cep telefonunun numarasını verince kendisini ve diğer arkadaşlarını ele verdi. Ev ve İşyeri Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlenen Funda K. (19) ve Ferit O. (23) adlı şahısları da yakalayarak gözaltına aldı. Ferit O'nun 32 ayrı suçtan sabıkası olduğu ve hakkında 4 ayrı olayla ilgili gıyabi tutuklama kararı bulunduğu öğrenildi. Asker firarisi olduğu da tespit edilen Ferit O, Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. 

Soruşturmayı sürdüren polis, hırsızlık zanlılarının çaldıkları malları satarak lüks bir hayat sürdüklerini belirledi. Zanlıların, hırsızlık yaparak elde ettikleri parayla Gazikent semtinde 2 katlı villa kiraladıkları ve hırsızlık mallarını bu villada parçalayarak sattıkları tespit edildi. Şahısların kaldığı villa ve kullandıkları otomobilde yapılan aramada, 1 adet tabanca, 1 adet parçalanmış çelik kasa, 10 bin YTL değerinde ziynet eşyası, 2 bin 170 YTL, 470 Euro, 176 ABD Doları, 3 adet televizyon, 2 adet müzik seti, 2 adet VCD, 5 adet kol saati, 1 adet spiral, 3 adet tornavida, 2 adet boru anahtarı ile çelik kasa açmada kullanılan spiral makinesi ele geçirildi. Zanlıların, çaldıkları ziynet eşyalarının bir kısmını kuyumculara sattıkları anlaşıldı. 

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Funda K. ve Ekrem C. adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürülürken taşkınlık çıkaran Funda K, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Hepinizin altına bomba koyacağım" diyerek tehditler savurdu. Bu sırada diğer zanlı Ekrem C, basın mensuplarına tekme attı. 

Komşuları şahısların villayı yeni kiraladığını belirtirken, olayı ilk duyduklarında şok olduklarını ifade ettiler.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 18:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?