6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

2. Büyük Gaziantep Buluşması

Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu, geçen yıl başlattığı bir gelenek ile Türkiye'de yaşayan Gazianteplileri bu yıl da Gaziantep'te buluşturacak.

Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu'ndan yapılan açıklamada. 2. Büyük Gaziantep Buluşması'nın 25 - 29 Ekim 2008 günleri arasında 5 gün süreceği belirtildi. Buluşmada, Türkiye'de mevcut 32 Gaziantepliler Derneği'nin üyelerinin Gaziantep'e olan özlemlerini giderecek ve Gaziantep'te buluşmanın sevincini yaşayacakları kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gaziantep'in henüz tam farkında olmadığı büyük bir hazinesi vardır. Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu Gaziantep'e bu hazineyi yani Türkiye'nin her yöresinde yaşayan Gazianteplileri takdim etmek ve Gazianteplilerin onların farkında olmasını sağlamak için büyük çaba sarf ediyor. Türkiye'nin her ilinde, her büyük ilçesinde kent yaşamında önemli saygınlığı olan Gaziantepliler yaşamaktadır. Gaziantepli doktorlar, mühendisler, avukatlar, hakimler, tüccarlar, sanayiciler, yöneticiler, müdürler, genel müdürler, her meslekten çok saygın hemşehrilerimiz yurdun her köşesinde hizmet etmektedirler. Şişli'nin, Kadıköy'ün, Bakırköy'ün, Ankara'nın, İzmir'in, Bodrum'un, Alanya'nın en güzel caddelerinde, en güzel evlerinde Gaziantepliler yaşarlar. Bulundukları her noktada; bilimde, bürokraside, sosyal yaşamda, ticarette, sanayide, sanatta hep ön saflarda olurlar. Aktif, etkin, başarılı bir yaşam sürdürürler. Yaşadıkları mahallenin, sokağın , apartmanın en sevilen insanları onlardır. Çünkü onlar hiçbir kimsenin alışmadığı kadar cömert, sevgi dolu, samimi, vererek ve paylaşarak sürdürülen bir hayattan zevk alırlar. Eğer Gaziantep kendi toprağından yetişen bu büyük değerlerin farkına varır ve ilgi gösterirse 500 bin pırlantandan oluşan büyük bir hazineye sahip olur. Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu bu büyük değerleri organize bir biçimde ortaya çıkarmak amacıyla 32 derneğe ulaştı. Türkiye genelinde Gazianteplileri birleştiren büyük bir güç haline geliyor. Önümüzdeki bir yıl içinde hedefi 50 derneğe ulaşmaktır. Her yıl 10 yeni dernek ekleyerek Türkiye'deki tüm Gazianteplileri birleştirmek ve bütünleştirmek için çalışıyor."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 19:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?