6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

2. Çocuk Hakları toplantısı

Hak-İş, Türk-İş Konfederasyonları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen "Medya Örgütlenmesi Yoluyla Çocuk İşçiliğine Karşı Farkındalık Geliştirme" projesinin 2. Çocuk Hakları Yuvarlak Masa Toplantısı Gaziantep'te yapıldı.

Royal Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Hak-İş Proje Koordinatörü Şahin Serim, Türk-İş Proje Eş Koordinatörü Özcan Karabulut, Türk-İş Basın Danışmanı Hasan Tahsin Benli, Uzman Jülide Sarıeroğlu, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Mustafa Ay, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye ve esnaf odaları temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Toplantıda, proje gelişmeleri hakkında bilgilendirme ve bir önceki toplantı tutanaklarının değerlendirilmesi yapıldı. Türk-İş Basın Danışmanı Hasan Tahsin Benli'nin "Medyanın sosyal sorumluluğu" konulu sunumunun ardından, hazırlanan taslak belgesel filmi gösterildi. Uzman Jülide Sarıeroğlu'nun "Yoksulluk ve çocuk işçiliği ile mücadele" konulu sunumunun ardından, durum tespit analizi sonuçları tartışıldı.

Ayrıca kurumların projeye ilişkin görüş ve önerilerinin anlatıldığı toplantının ardından, katılımcılara iftar yemeği verileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?