4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

2 ilde eşzamanlı 'Hançer' operasyonu

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şanlıurfa'nın Birecik ile Gaziantep'in Nizip ilçesinde eş zamanlı "Hançer" adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda, çek-senet mafyası yaptığı iddia edilen bir çete çökertildi. 

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, 9 ay yürüttüğü çalışmalar sonucu tefecilik yöntemiyle Şanlıurfa'nın Birecik ile Gaziantep'in Nizip ilçesinde birçok vatandaşa yüksek faizle borç para vererek ödeyemez duruma getirdikleri, tehdit ve zorlama ile gayrimenkullerini alarak mağdur ettikleri, çek-senet tahsilatı, silahlı tehdit, adam yaralama, akaryakıt kaçakçılığı suçlarına karışan çete liderlerinden Mahmut B., Serdar B. ve Kemal B.'nin aralarında bulunduğu 10 kişilik suç örgütünü takibe aldı. 

Şanlıurfa'nın Birecik ile Gaziantep'in Nizip ilçesinde "Hançer" adı verilen operasyonda, şebekenin 10 elemanından 7'si yakalandı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; borçlulara ait çok sayıda açık senet, banka çekleri, vatandaşlara ait tapu, bir adet muhtarlık mühürü, tabanca, bu tabancaya ait 35 mermi, bilgisayar kasaları, borçlandırdıkları vatandaşlara ait dökümanlar, akaryakıt kaçakçılığı yapıldığına dair not ve cep telefonları ele geçirildi. Yakalanan Serdar B., Nebi B., Önder B., Hikmet B., İlhan K., Ali B., ve Hanifi B., Birecik Adliyesi'ne çıkarıldı. 

Halen firarda olan çete liderlerinden Mahmut B., Kemal B. ile çete elemanlarından ismi açıklanmayan bir kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 17:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?