6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

2008'de trafik denetimleri artacak

İçişleri Bakanlığınca 2008 yılı itibariyle yürürlüğe giren trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri kapsamında denetimler artacak.

Gaziantep Trafik Şube Müdür Vekili Enver İlhan, yaptığı açıklamada, ınımotorlu araç ve sürücü sayının artması nedeniyle yol kullanıcılarını, trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek, şehir içi ve şehir dışı yollarda trafiğin düzenini ve akışkanlığını sağlamak, trafik iş ve işlemlerinde süreci basitleştirmek ve hızlandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından projeler hazırlandığını belirtti.
En önemli görevlerinin trafik kazalarını önlemek olduğunu belirten İlhan, "Görev alanımız içerisinde olan denetim, bu faktörlerin en önemlisidir. Polis ve Jandarma trafik birimlerimizin öncelikli görevi; kara yollarında etkin bir denetim sistemi oluşturarak, trafik kazalarını meydana gelmeden olmadan önlemektir" dedi.

2008 yılı içinde denetimlerin artacağını, ağır taşıtların etkin bir şekilde denetleneceğini ifade eden İlhan, Gaziantep'te ortalama 112 bin 320 ağır taşıt bulunduğunu ve günlük ortalama 312 ağır taşıtın denetiminin yapılacağını kaydetti.

İlhan, "Böylece 2008 yılında tescilli her ağır taşıtın yılda 6 defa denetlenmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.

Uluslararası alanda yapılan araştırmalarda, ortalama hızın 1 kilometre saat oranında düşürülmesi ile bile kazalarda yüzde 4 oranında bir düşüş sağlandığının tespit edildiğini dile getiren İlhan, "Yine denetimler kapsamında hız denetimine önem verilerek günlük 8 saat sivil kameralı radar ekibi ile denetim yapılacak. Alkol kontrollerine ağırlık verilerek ortalama 3 araç sürücüsünden biri yani günlük 268 sürücü yıllık ise 98 bin araç sürücüsü alkol kontrolünden geçirilecek" şeklinde konuştu.

Kaza istatistikleri incelendiğinde şehir içerisinde ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan trafik kazalarının yüzde 20'sinin kavşaklarda kırmızı ışık ihlalinden meydana geldiğini belirten İlhan, "Kırmızı ışık ve ihbarlı denetimler, sivil kıyafetli personel görevlendirilerek yapılacak. Motorlu bisiklet ve motosikletler üzerinde denetimler artırılacak. Emniyet kemeri kullanımı yaygınlaştırılması amacıyla denetimler sıklaştırılacak. Cep telefonu denetimi ve gürültü kirliliği denetimi ile yaya ve trafik güvenliği için yayalar da denetlenecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?