6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

23 Nisan hazırlıkları

Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Kamil Ocak Stadı’nda yapılan hazırlıklardan dolayı öğrencilerin eğitim-öğretimlerini aksatmamak için provaları kısa tuttuklarını belirten Kutlama Komitesi Başkanı Fikret Çubukçu, "Türkiye'de bir ilke imza atarak fon çalışmasında sadece 2 prova, diğer çalışmalarda ise sadece 6 prova yaparak bayrama hazır hale geldik" dedi.

Daha evvel 15-20 günlük bir çalışmayla ancak hazırlanabilen saha çalışmalarını 6 provada, yine 27-28 prova ile yapılabilen fon çalışmalarını ise sadece 2 provaya indirdiklerini kaydeden Çubukçu, "Çalışmalara 40 okuldan 4. ve 5. sınıfların yer aldığı birinci kademeden 768 öğrenci, yine 40 okuldan 6. ve 7. sınıflardan oluşan ikinci kademeden 768 öğrenci yer alıyor. Fon çalışmaları için bin 500, halk oyunları için ise toplam 384 öğrenci olmak üzere kutlamalarda toplam 3 bin 500 öğrenci görev alıyor. Bu eğitimleri her okuldan biri beden eğitimi öğretmeni olmak üzere 2 öğretmen ve 11 kişilik teknik ekiple yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Fon çalışmaları için Kamil Ocak Stadyumu'nda çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çubukçu, diğer saha çalışmalarını ise birinci kademe ve ikinci kademe öğrencilerini ayrı ayrı saatlerde Şahinbey Ömer Can Tesisleri'nde çalıştırdıklarını ifade etti.

Bin 500 öğrencinin katıldığı fon çalışmalarında 60 ayrı tablo sunacaklarını ifade eden Çubukçu, saha gösterilerine uygun olarak fonda bulunan öğrencilerin hem giysileri hem de ellerindeki kartlarla farklı tablolar hazırlayacaklarını kaydederek, muhteşem bir 23 Nisan kutlaması hazırladıklarını dile getirdi.

Çalışmaya katılan tüm öğrencilere 23 Nisan kutlamalarının ana sponsoru olan Şahinbey Belediyesi'nin tişört ve şapka yaptırdığını, ayrıca çalışmalarda kumanya dağıttığını belirten Çubukçu, "Şahinbey Belediyesi ile ulaşımda ve malzeme alımında destek veren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. 23 Nisan kutlamaları tam bir işbirliğinin göstergesi şeklindedir. Tüm Gazianteplileri ve çocuklarımızı Kamil Ocak Stadyumu'nda yapılacak olan 23 nisan kutlamalarına bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 17:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kader peker IP: 88.242.236.xxx Tarih : 21.04.2008 16:24:44

Çok güzel bir hazırlık yapmışlar çok teşekkürler.