6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

23 Nisan kutlamaları

Gaziantep'te valilik ve çeşitli kurumlardaki makamlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında temsili olarak bir süreliğine ilköğretim öğrencilerine bırakıldı.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Süleyman Kamçı, makamını Dr. Nilüfer Mustafa Özyurt İlköğretim Okulu'ndan 6. sınıf öğrencisi Enes Köseoğlu'na devretti. Koltuğa oturan temsili vali; Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Kaymakamlığı'nda görev yapan diğer çocuk müdürleri arayarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevi teslim alan temsili müdürle telefon görüşmesi yapan Enes Köseoğlu, Milli Eğitimi Müdürü'nden anne babalar için okuma yazma kurslarının açılmasını, il genelinde orta öğretim kurumları sınavına hazırlanan öğrenciler için seviye belirleme sınavı yapılmasını istedi.

Vali Kamçı ise öğrencilerle sohbet ederek Gaziantep'in eğitim seviyesini yükseltmek için çalıştıklarını, yaptıkları yeni okullarla sınıf mevcutlarını 30'a düşürmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunan Kamçı, hangi okulda okursa okusun başarının kişinin kendisinden kaynaklandığını, istedikleri okullara gidebilmeleri ve seçtikleri meslekleri edinebilmeleri için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olduğunu vurgulayan Kamçı, "Ulu Önder Atatürk'ün milletimize kazandırdığı bu önemli gün, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Çocuklarımız da bunun bilincinde olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamalı ve çok çalışarak çocuklara bayram hediye eden tek lider olan Atatürk'e layık olmalıdırlar. Şu anda 45 ülkenin çocukları 23 Nisan'ı kutlamak için Ankara'ya geldi. Ayrı dili konuşup ayrı renklerde ve ayrı milletlerden de olsalar, tüm çocukların tek bir isteği var, o da barış" diye konuştu.

Görevi teslim alan Enes Köseoğlu ise okullarında hiçbir eksikleri olmadığını, öğretmenlerini çok sevdiğini belirterek okuyup doktor olmak istediğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 13:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?