6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

23 yıldır aynı daktiloyu kullanıyor

Herkes daktilo tarih mi oluyor sorusuna cevap ararken, Gaziantep Adliyesi'nin arka tarafındaki Doktor Mecit Barlas Caddesi'nde 23 yıldır arzuhalcilik yapan Ahmet Aklap, daktilosu ile yıllara meydan okuyor.


Adliye arkasında 1985 yılından beri arzuhalcilik yaptığını söyleyen 60 yaşındaki Ahmet Aklap, ''Teknolojinin gelişmesi ile birlikte arzuhalcilere olan ihtiyaç azaldı. Ben bu işe 1985 yılında başladım. O zamanlar seyyar tezgah üzerinde çalışıyorduk. Matbu evrak işlemleri eskiden çok fazlaydı. Çünkü o dönemde bütün işlemler evrak üzerinden yapılıyordu. O dönemlerde arzuhalcilere daha fazla ihtiyaç duyuluyordu. Son yıllarda matbu evraklar tamamı ile ortadan kalktı. Vatandaş artık kendi dilekçesini kendisi yazıyor. Ya da işlemlerini bilgisayarla yapıyor. Şu anda bizim yaptığımız iş basit dilekçe yazmak. Sigorta işlemleri, nüfus cüzdanı değiştirme, vakıftan yardım alma gibi evraklar'' dedi.


Dilekçe yazmaktan çok rehberlik hizmeti verdiklerini belirten Ahmet Aklap, ''Biz hem dilekçe yazıyoruz hem de vatandaşı ne yapması gerektiği konusunda yönlendiriyoruz. İnsanlar işlemlerini yaptırırken nasıl bir yol izleyeceklerini bilmiyorlar. Bizim sayemizde nereye, nasıl başvuru yapacaklarını öğreniyorlar. Biz bütün vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.


''Yeni adliye binasında şu ana kadar bize yer tahsisinde bulunulmadı'' diyen Aklap, ''Ağustos ayında yeni adliye binasına taşınılacağını duyduk. Ve şu ana kadar bizlere yeni binanın bulunduğu yerde çalışabileceğimiz yer tahsisinde bulunulmadı. Orada bu işlerin nasıl yürüyeceğini bilmiyoruz. Arzuhalcilere sahip çıkılmaz ise bu meslek de tarih olup gidecek'' şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 18:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?