6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

230 kiloluk genç kızın ağlatan dramı

Gaziantep'te hormon bozukluğundan dolayı aşırı kilo almaya başlayan ve 230 kilograma ulaşan 22 yaşındaki Kiraz Açıkgöz, maddi imkansızlık yüzünden tedavi olamıyor.

Üçoklar Mahallesi'nde annesi Semiye, babası Çetin ve kardeşi Mehmet ile birlikte yaşayan genç kız, 18 yaşındayken aşırı kilo almaya başladı. Ailesi tarafından doktora götürülen Kiraz'ın hormon bozukluğu bulunduğu için kilo aldığı belirlendi. Doktorun verdiği ve tanesi yaklaşık 130 YTL olan iğneyi kullanmaya başlayan genç kız, bir süre sonra ailesinin maddi sıkıntılarından dolayı tedaviyi yarım bırakmak zorunda kaldı.
22 yaşında 230 kilogram ağırlığına ulaşan Kiraz, yardım alamadan yerinden bile kalkamadığını ve bir an önce kilolardan kurtularak ailesine yardım etmek istediğini söyledi. Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğulan Kiraz Açıkgöz, "Yerimden dahi kalkamıyorum. İhtiyaçlarımı gidermek için ailemden destek bekliyorum" dedi.

Genç kızın gözyaşlarına dayanamayan anne ve babası, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi. İş bulamadığı için yıllardır çalışamayan baba Çetin Açıkgöz, kızının durumuna çok üzüldüğünü ve çaresiz bir durumda olduğunu söyledi. Oğlu Mehmet'in fırında işçilik yaparak evi geçindirmeye çalıştığını belirten baba, kızını tedavi ettirmek için hayırseverlerden yardım bekliyor. Anne Semiye Açıkgöz ise kızının yardım almadan yerinden kalkamadığını ve bütün ihtiyaçlarını ailesinin yardımı ile
karşılayabildiğini ifade ederek, "Onun bu durumunu gördükçe her gün kahroluyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 17:09:21
Güncelleme :21 Şubat 2008 Perşembe 01:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?