6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

25 bin çocuğu giydiriyorlar

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, "Bir Çocukta Siz Giydirin" kampanyası kapsamında Ramazan ayı boyunca 25 bin fakir çocuğu giydireceklerini söyledi.

Aldemir, yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında şu ana kadar 18 bin çocuğu giydirdiklerini ve Ramazan ayı sonuna kadar 25 bin çocuğu giydireceklerini belirtti.

Aldemir, "Yardımlarımız Ramazan ayında da devam ediyor. Şu ana kadar 18 bin çocuğumuzu giydirdik. Bunların bir kısmına da gıda yardımında bulunuyoruz. Cami imamları, okul yöneticileri, vakıf gönüllüleri ve hayırseverlerimizin tespit ettiği ailelerin çocuklarına giyim yardımı yapıyoruz. İç çamaşırı, çorap, pantolon, gömlek, tişört, ayakkabı ve kabandan oluşan yardımlar yapıyoruz. Yardım malzemelerinin tamamı yenidir. Mağdur ailelerimiz kendileri merkezimize gelerek seçip alıyorlar. Değiştirme imkanına sahipler. Belirlenen aileleri kendi yazılım programımıza kayıt ediyoruz. Daha sonra kapı kapı dolaşarak bu aileleri tespit ediyoruz. Mağduriyetlerine göre mağazamıza davet ediyoruz. Randevu usulü ile izdihama yol açmadan her gün yaklaşık 700-800 arası çocuk giydiriyoruz. Mağazamızda toplumun her kesiminden gönüllü bayanlar hizmet ediyor. Kaynak temini ise mütevelli heyetimiz ve gönüllü hayırseverlerimiz tarafından sağlanıyor. Biz yardımlaşmanın ibadet olduğu inancındayız. Bu bilinçle mağduru incitmeden, gönlünü alarak yardımlarımızı yapıyoruz. Aynı zamanda yardım alan ailelerin rehabilitasyon ve eğitimi ile de ilgileniyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?