6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

25 kişilik şebekeye suçüstü

Nizip ilçesindeki köylerde fıstık bahçelerini talan eden şahıslar, jandarma tarafından Dutlu köyü yakınlarında suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Nizip ve çevresindeki fıstık bahçelerinde çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen şahıslar, 4 araç ve 25 kişilik ekiple çıktıkları son hırsızlık olayında bahçe bekçileri ile karşılaştı. Bekçiler tarafından kovalanan hırsızlar ateşle karşılık verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri şahısları yakaladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu şebekenin aile üyelerinden oluştuğu ortaya çıktı.

Hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan şahısların araçlarında yapılan aramada ise fıstık toplamak amacıyla kullanılan malzemeler, ruhsatsız tüfek ve çalıntı fıstıklar ele geçirildi. Gözaltına alınarak Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı'na getiren zanlılardan 9'u mahkemeye çıkarılmak üzere gözaltına alınırken, diğer şahıslar serbest bırakıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan Emrah A., Barış A., Cafer A.,Sait A.,.Aysel A.,.Ayhan A.,Fatma A.,.Kasım A.,.Nedim A. mahkemeye sevk edildi.

Öte yandan, annelerinin kucağında mahkemeye çıkan küçük çocuklar ise her şeyden habersiz şaşkınca etrafa bakarak ağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 20:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?