6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

250 kiloluk kadın, ambulansa sığmadı

Gaziantep'te 250 kilo ağırlığında 60 yaşındaki Havva Kayacan aşırı kiloları nedeniyle nefes almakta zorluk çekince, hastaneye götürülmek istendi.

Eve çağrılan ambulansa sığmayan Kayacan, 10 kişinin yardımıyla komşularının kamyonetinin kasasında hastaneye götürülebildi.
Girne Mahallesi’nde oturan 2 çocuk annesi Havva Kayacan, aşırı kiloları yüzünden nefes alamayınca komşuları 112’yi arayarak, yardım istedi. Kayacan’a ilk müdahaleyi evinde yapan sağlık ekipleri, kadının rahatsızlığının artması üzerine ambulansla hastaneye götürmek istedi. Ancak, ambulansa sığmayan Havva Kayacan, 8-10 kişi tarafından komşularının kamyonetinin kasasına bindirilerek Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastaneye gelişinde de yine komşularının yardımıyla alınıp, sedyeye konularak taşınan ve nefes almakta zorluk çeken Kayacan, hemen tedaviye alındı, tetkiklerin ardından böbrek yetmezliği şüphesiyle Nefroloji Servisi’ne yatışı yapıldı.

Komşuları Kayacan’ın eşinin de kalp hastası olduğu için çalışamadığını belirterek, “Komşumuz rahatsızlanınca ambulansa haber verdik. Sağlık ekipleri geldi baktı, şişman olduğu için ambulans götürmedi. Kamyonetin kasasına koyarak hastaneye yetiştirdik. Uzun zamandır hasta yatan Havva’nın kızı şehir dışında olduğu için anne ve babası ile ilgilenemiyor. Oğlu ise günlük 15-20 YTL’ye tarlada çalışarak ancak ailesine bakabiliyor. Hiç bir sosyal güvenceleri yok. Bu ailenin yardıma, desteğe ihtiyacı var” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 12:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?