4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

250 Öğrenci hastaneye kaldırıldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Fevzi Paşa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda kalan yaklaşık 250 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle İslahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Edinilen bilgiye göre, 800 öğrencisi bulunan Fevzi Paşa Yatılı İlköğretim Okulu'nda akşam yemeğini yedikten çok sayıda öğrenci, mide bulantısı ve kusma şikayeti ile okul idarecilerine başvurdu. Öğrencilerin şikayetlerinin artması üzerine okul idaresi, öğrencileri İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Yaklaşık 250 öğrencinin getirildiği hastanede doktorlar seferber olurken, yapılan müdahaleler sonucunda öğrencilerin hayati tehlike taşımadıkları tespit edildi.

İslahiye Sağlık Grup Başkanlığı, okulda kalan diğer öğrencilerin sağlık durumlarını kontrol ve tedavi etmek amacıyla ekip görevlendirdi. Okulda yapılan muayenede öğrencilerde önemli bir rahatsızlığa rastlanmadığı öğrenildi.


Olay üzerine Nurdağı Kaymakamı ve İslahiye Kaymakam Vekili Emrah Yılmaz, Devlet Hastanesi'ne gelerek Sağlık Grup Başkanı Dr. Alparslan Akkaya ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçiler'den bilgi aldı. İslahiye Sağlık Grup Başkanı Dr. Alparslan Akkaya, hastaneye getirilen öğrencilerin durumunun iyi olduğunu söyledi. Okulda kalan öğrenciler için de ekip görevlendirdiklerini bildiren Dr. Akkaya, müdahaleleri sonucunda durumu iyi olan öğrencileri tekrar okula gönderdiklerini söyledi. Dr. Akkaya, ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ile birlikte okulda bugün yenen yemeklerden numune aldıklarını, yapılacak inceleme sonucunda, zehirlenmenin kesin sebebinin belli olacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 23:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?