6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

27 bin kişinin borçları yapılandırıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ahmet Yetim, Gaziantep'te 30 bin 17 borçludan 27 bin 549 kişinin Bağ-Kur ve SSK borcunu yapılandırdığını belirtti.

Yetim, yaptığı açıklamada, yapılandırmaya 27 bin 549 kişinin müracaat ettiğini belirterek, toplam yapılandırılan borç miktarının 191 milyon 664 bin 318 YTL olduğunu, ancak posta yoluyla gelen yapılandırma başvurularıyla bu miktarın artabileceğini söyledi.

Sayısal olarak borçluların yüzde 92'sinin yapılandırmadan faydalandığını ifade eden Yetim, "Bizim hedefimiz yüzde 90'a ulaşmaktı. Müracaat eden borçlu sayısı yüzde 92 olarak gerçekleşti. Biz istediğimiz hedefi tutturduk. Özellikle son gün müracaat sayısı oldukça arttı. 28 Temmuz günü gece saat 24:00'e kadar çalıştık. En son ise saat 23:00'te Nizip'ten bir kişi borcunu yapılandırdı. Son gün Bağ-Kur'a bin 337 kişi, SSK'ya 500 kişi borçlarını yapılandırmak üzere başvuruda bulundu" dedi.

Yetim, yapılandırmadan yararlanarak peşin ödemeyi seçenlerin yüzde 85 oranında prim borçlarının gecikme zammı ve gecikme cezasının silindiğini ifade ederek, "12 taksit olarak borçlarını yapılandıranların yine prim borçlarının yüzde 55 oranında, 24 taksit olarak borçlarını yapılandıranların ise yüzde 30 gecikme zammı ve gecikme cezası silindi. Parasal olarak böyle bir avantaj sağladılar. Yeni istihdam paketi ile ilgili haklardan faydalanma imkanları doğdu. Borçluların mallarının üzerinde bulunan hacizlerin kaldırılması sağlanmış oldu" şeklinde konuştu.

Borcunu yapılandıran kişilerin bu avantajı kaybetmemesi için mutlaka borçlarını aksatmadan ödemeleri gerektiği konusunda hatırlatmada bulunan Yetim, "Yapılandırma aşamasından sonra Bağ-Kur sigortalılarımızdan ve işverenlerimizden borçlarını aksatmadan ödemelerini istiyoruz. Çünkü ödemelerin aksatılması halinde yapılandırmaları bozuluyor ve borç eskiye dönüyor. Dolayısıyla yapılandırmanın bir anlamı kalmıyor. Bu avantajı yakalamışken tekrar kaybetmesinler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?