6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

3. kadın girişimciler kurulu toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı İl Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı Gaziantep'te yapıldı.

Gaziantep Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile kurul üyesi kadınlar katıldı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, kadınların yönetimde söz sahibi olması gerektiğini belirterek, ''Belediye başkanı kadınlar istiyoruz'' dedi.

Şahin, Gaziantep'te eğitimli, tuttuğunu koparan, dünya ile entegre olmuş çok güçlü kadınlar bulunduğunu, hayatın her alanında kadınların olması gerektiğini vurguladı. Şahin, ''Kadınlar artık, mutfakta değil yönetimde söz sahibi olmalı. Karar alma mekanizmasının her aşamasında kadınları sistem taşıyabilmeli. Avrupa'da kadın oranı belediye meclis üyeliklerinde yüzde 40 ve parlamentoda yüzde 25-45 arasındayken, Türkiye'de yüzde 1,5. Türkiye'nin kadınlara ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyeti kadını ile erkeği ile beraber kurulmuş. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken Meclisi yüzde 4,4 kadınla başlatmış. Biz, çağdaşlaşmayı, demokratikleşmeyi birbirimize güç vererek yapmadığımız sürece çok yavaşlıyoruz. 2002 yılında seçimlerde en büyük desteği Gaziantep sanayi ve ticaret odası başkanlarından aldım. Biz, artık arkada olmak istemiyoruz. Yan yana olmak istiyoruz. Belediye başkanı kadınlar görmek istiyoruz. Avrupa'da bu işi yapan çok güçlü kadınlar var. Bu işi onlar yapıyorsa biz çok daha alasını yaparız " şeklinde konuştu.

Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Karuserci ise, ülkenin ve ekonominin girişimci kadınlara her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Kurulumuz, yapacağı projeler, güç birliği ile diğer illere örnek olmalıdır. İçimizde var olan girişimcilik ruhuyla bundan sonraki yol haritamızda emin adımlarla ilerleyeceğiz'' diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer de konuşmasında, Gaziantepli kadın girişimcilerin de yapacakları projelerle Türkiye'ye örnek olmasını temenni ederek, oda olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti. Koçer, “Oda seçimlerimizde aday olmalarını, komitelerde, mecliste, yönetim kurulunda yer almalarını yürekten diliyorum. Kadın girişimcilerimizin Türkiye'ye koyacakları katkı, Türkiye'nin büyümesi, ekonomisinin gelişmesi için bugün çok daha önemli bir enerjidir. Gaziantepliler, bu enerjiyi boşa harcamayalım. Birlikte büyük projelere imza atalım" dedi.

Bir toplumun gelişmesinde en önemli faktörün örgütlenme olduğuna işaret eden Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da, Türk kadınının sosyal hayatın her dalında yer almasına karşın ekonomik örgütlenmelerinin zayıf olduğunu, TOBB Kadın Kurulu'nun kurulmasıyla birlikte Türkiye genelinde söz sahibi olabileceklerini belirterek, ''Evde patron sizdiniz, şimdi işe de el attınız" dedi.

Milletvekili Fatma Şahin'in başarılarından, şehre ve sivil toplum örgütlerine yaptığı katkısından gurur duyduğunu belirten Aslan, kadın girişimcilerin sayısının artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 20:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?