6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

3 PKK yanlısı tutuklandı

Gaziantep'te önceki gün izinsiz gösteri yapanlar arasında bulunan ve gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre önceki gece Düztepe Mahallesi Sadıklar Caddesi üzerinde toplanan terör yanlısı bir grup, önce araç lastiği yakarak Nevruz'u kutlamış, ardından sokağı bir süre trafiğe kapatıp yürüyüşe geçerek terör örgütü PKK lehine sloganlar atmıştı. Grup daha sonra özel bir marketi ve Şahinbey Belediyesi'ne ait Kürşad Tüzmen Sosyal Tesisleri'ne taşlı saldırıda bulunmuştu. Harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, olaya müdahale ederek 80-100 kişilik kalabalık grubu dağıttı. Bu sırada gözaltına alınan Veysi E., Ramazan K. ve Burhan T. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

"Yasadışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, örgüt adına korsan gösteri yapmak, yasadışı slogan atmak, görevli memurlara taşlı ve sopalı saldırıda bulunarak yaralanmalarına sebebiyet vermek ve mala zarar vermek" suçlarından yargılanan üç kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 11:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?