5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

3 yıl iz sürdü, korkunç gerçeğe ulaştı

Gaziantep'te 3 yıl önce kendisini öldürmeye çalışan zanlıyı bir dedektif gibi 3 yıl iz sürerek yakalatan 58 yaşındaki baba, öğrendiği gerçek karşısında şoke oldu. 

Öz evladının tuttuğu kiralık katil tarafından öldürülmek istendiğini öğrenen baba, "Oğlumu bu dünyada affettim ama ahrette affetmem" dedi. 

Yaklaşık 3 yıl önce oğlu Reslan K.'nın telefonu üzerine Organize Sanayi Bölgesi'nden Çıksorut Bölgesi'ne gelen baba Müslüm K. (Karakurt), buluşma yerinde bekleyen tanımadığı bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna 7 mermi isabet eden ve ağır yaralanan Müslüm K., kendi çabası ile çalıştırdığı kasap dükkanına kadar geldi. Burada yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Müslüm K., vücuduna isabet eden 7 mermiden 4'ünün çıkarılması ve 3'ünün de vücudunda kalması sonrasında taburcu edildi. Taburcu edildikten sonra olayı araştıran Müslüm K., güvenlik kuvvetlerinin hiç bir iz bulamaması üzerine olaya kendisi el attı. Bir dedektif gibi çalışarak 3 yıl iz süren Müslüm K., kendisini tabanca ile yaralayan kişinin çalıştığı Sebze Hali'ndeki işyerini bulmayı başardı. 

Kendisini yaralayan kişiden emin olmak için 3 kez karpuz satın alan Müslüm K., kesin kanaat getirdikten sonra durumu güvenlik kuvvetlerine bildirerek, isminin Erol Ş. olduğu anlaşılan şahsı yakalattı. 

Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gözaltına aldığı Erol Ş., Müslüm K. ile yapılan yüzleştirmede olayı en ince ayrıntısına kadar anlattı. Erol Ş., kendisini Müslüm K.'nın oğlu Reslan K. adına İsmet Ö.'nün 70 milyar lira karşılığında kiraladığını söyledi. Erol Ş., 70 milyar liraya anlaşmalarına karşılık Müslüm K.'nın ölmemesi üzerine kendisine sadece 100 milyon lira verildiğini iddia etti. Müslüm K.'nın oğlu tarafından öldürülmeye çalışıldığının ortaya çıkmasının ardından, ''Adam öldürmeye tam teşebbüs'' ve ''Adam öldürmeye azmettirme'' suçlarından, Müslüm K.'nin oğlu Reslan K. ile Erol Ş. ve İsmet Ö. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Öğrendiği gerçek karşısında şoke olan baba Müslüm K. ise öz evladının miras yüzünden kendisini öldürtmek istemesine bir anlam veremedi. Baba Müslüm K., hiç kimseyle bir sorunu bulunmamasına rağmen uğradığı silahlı saldırı sonrasında olayı araştırdığını söyledi. 3 yıl boyunca dedektif gibi araştırma yapan ve kendisine ateş eden kişiyi yakalatan baba Müslüm K., ''Olaydan sonra güvenlik kuvvetleri hadiseyi faili meçhul diye bildirdi. Ben de bunun üzerine olayı kendim araştırdım. Zaten bana ateş eden kişinin hayali gözümün önünden gitmiyordu ve bu kişi uykularıma giriyordu. Bana ateş ederken sağ kulağının şekli dikkatimi çekmişti. 3 yıl boyunca yaptığım araştırma sonucunda bana ateş eden kişinin, Gaziantep Sebze Hali'nde çalıştığını öğrendim. Çalıştığı işyerine emin olmak için 3 kez gittim ve karpuz aldım. Emin olduktan sonra da durumu güvenlik kuvvetlerine bildirerek, kendisini yakalattım'' dedi. 

Yakalanan şahsın Erol Ş. olduğunu öğrendiğini ve Erol Ş.'nin de her şeyi itiraf ettiğini kaydeden Müslüm K., ''Benim 2 eşimden 16 çocuğum ve 50 torunum var. Zengin sayılabilecek kadar da malvarlığım var. Böyle bir olayın ardından oğlumun çıkması, beni şoke etti. Halbuki ben kendisine bir ev ve işyerinin tapusunu vermiştim. Beni öldürtmek isteyen oğlumu bu dünyada affettim ama ahrette affetmem. Tutuklandıktan sonra cezaevine gönderilirken de cebinde harçlığı yoktu ve cebine 200 YTL para soktum. Eşi ve 2 çocuğunu da yanıma aldım. Cezaevinden çıkana kadar hem kendisine hem de eşi ve çocuklarına ben bakacağım, tüm ihtiyaçlarını karşılayacağım'' diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 16:15:43
Güncelleme :9 Ağustos 2006 Çarşamba 16:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muslum karakurt IP: 88.227.127.xxx Tarih : 10.06.2008 23:14:05

arkadaşlar bazı ayle meselerını kımse bılemez ben reslan karakurt kardeşi muslum tam benım abım kandırıldı o kuran okumuş bı ınsan oyle bı şey yeptı ama bız ne yapalım olmuş bısever