4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

30 kilo eroin ele geçirildi

Gaziantep'te gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda toplam 30 kilo eroin ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma ve Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Gaziantep'e uyuşturucu getirildiği bilgisine ulaştı. Uyuşturucu maddenin Hacı K.'nin elinde bulunduğu ve piyasaya sürmeye çalıştığını tespit eden jandarma, Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışma başlattı. Teknik takibe alınan Hacı K., 27 D 5996 plakalı minibüs ile Şahinbey ilçesine bağlı Kızılhisar köyündeki bir bağ evindeyken operasyon düzenlendi. Operasyonda, minibüsün zula diye tabir edilen gizli bölmelerine yerleştirilmiş 25 kilo eroin bulundu. Olayla ilgili olarak Hacı K., bağ evinin bekçisi Nefil Ş. ile Selahattin M., Yasin M. ve R.Ş. gözaltına alındı.

Şahısların yapılan üst aramasında 23 adet mermi, 13 adet toplam 56 bin YTL değerinde senet ve 1 boş senet ele geçirildi.

İl Jandarma ve Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları diğer operasyonda ise elindeki uyuşturucu maddeyi piyasaya sürmeye çalıştığı tespit edilen Mehmet K. takibe alındı. 3 gün süren takip sonucunda ticari taksi ile Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'ne gelen Mehmet K., araçtan inerek yürüdüğü sırada şüpheli hareketlerde bulunması üzerine ekipler tarafından durduruldu. Mehmet K.'nın elinde bulunan karton kutu içerisinde 5 kilo eroin ele geçirildi, Mehmet K. gözaltına alındı.

Her iki olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 kişinin işlemlerinin devam ettiği, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 13:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
antepli1234 IP: 81.215.189.xxx Tarih : 13.11.2007 12:51:43

bunların yaptığı tam bir kansızlık hiç düşünmezmisiniz bu satıkları bir gün kendi çoçuklarınada bulaşır insanlık dışı hayvanca allah korkusu olmayandan her şey beklenir