4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

300 bin metrekarelik park yapılıyor

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi, Karataş Toplu Konut bölgesinde tüm sosyal tesisleri içinde bulunacak olan 300 bin metrekarelik alana park yapıyor. Sınır belirleme çalışmaları tamamlanarak ağaç dikimine başlanan, içerisinde tüm sosyal tesislerin yer alacağı parkın en kısa sürede tamamlanarak, halkın hizmetine sunulacağı belirtildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yeşile hasret Şahinbey İlçesi’nin bu özlemini gidereceklerini belirterek, göreve geldikleri günden bu yana ilçenin değişik bölgelerinde yapılan yeşil alan çalışmaları ile yeşil alan sahasını 2’ye katladıklarını söyledi.

Can, dünyanın bir çok ülkesinde bulunan parkları örnek alarak büyük bir park çalışması başlattıklarını belirterek, "Karataş Toplu Konut bölgesinde 300 bin metre kare alanda yer alacak parkta insanlar tüm sosyal faaliyetlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecek. Parkın içerisinde kafeterya, açık hava müzesi, gölet, şelale, piknik alanları, spor tesisleri ve açık hava sineması bulunacak. İnsanlarımızın rahatlıkla gidip zamanını geçirebileceği bu park, büyük bir boşluğu dolduracaktır. Ayrıca bu bölgedeki yeşil alan problemi de, yapılacak bu park sayesinde nihayete erdirilecek" dedi.

Can, park çalışmasında 300 bin metre kare alanın yaklaşık 210 bin metre karesinin belediyeye ait, geriye kalan 90 bin metrekarenin vatandaş mülkiyeti olduğunu ve kamulaştırma çalışmalarını süratle bitirmeye çalıştıklarını söyledi.

Can, bu yıl içerisinde yaklaşık 10 bin ağaç dikileceklerini, en geç 2 yıl içinde 300 bin metrekare alanın yeşillendirilmesi çalışmalarının tamamlanacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 14:37:30
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 13:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?