6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

350 gönül elçisi Gaziantep'te

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı Doğu-Batı çerçevesinde “Gönül Köprüsü'ne katılan 360 öğrenci Gaziantep'e geldi.


Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan Zeugma Antik Kenti'ni ve Rumkale'yi gezen öğrenciler daha sonra GAPGİAD'ın sponsor olduğu öğle yemeğini Özel Nilüfer Özyurt İlköğretim Okulu'nda yediler. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak'ın da hazır bulunduğu “Gönül Köprüsü” heyetinde renkli görüntüler yaşandı. Atak, program öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:
"Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu bu proje çok doğru ve yerinde bir projedir. Bu bağlamda iki bölge arasında gönül köprüsü kurmak ve kardeşlik bağlarını geliştirmek için Balıkesir'den gelen öğrencilerimize Gaziantep'i gezdiriyoruz. Öncelikle Nizip ilçemizden başladık. 6 gün devam edecek olan gezi programımızda tüm tarihi, kültürel ve turistik mekanlarımız gezilmiş olacak. Burada bize maddi ve manevi yönden destek olan tüm kurum ve kuruluşlara da şükranlarımı sunuyorum.”


Gönül Köprüsü Projesi'nde yer alan 9. sınıf öğrencisi Derya Çelik ise, Doğu Anadolu Bölgesi'ni beklediğinden daha çok farklı bir şekilde gördüğünü ifade ederek, “Ben gerçekten bu kadar güzel bir kent ile karşılaşacağımı zannetmiyordum. Özellikle Gaziantep'i görünce doğu illerimizin batı illerimizden bir farkının olmadığını anladım. Televizyonlarda izlediğimiz Doğu kentlerini yakından görünce aradaki farkı hemen fark ettim. Biz bu proje ile güzel arkadaşlıklar ve iyi izlenimler elde ettik. Öncelikle iki bölge arasında sadece kültür farkı olduğunu anladık. Duygu ve düşüncelerimizin aynı olduğunu, hedeflerimizin ise bir olduğunu fark ettik. Her iki bölge öğrencileri de bir tek ülke, bir tek bayrak ve bir tek toprak çatısı altında kardeşçe yaşama fikrini bir kez daha benimsedik” diye konuştu.


Bu arada iki bölge arasındaki kaynaşmayı sağlamak için yapılan bu proje kapsamında Gaziantep'in tarihi, kültürel ve turistik bölgelerini gezecek olan öğrenciler, Yesemek, Tilmen, Rumkale ve Zeugma, Hasan Lök gezisi, Alman pınarı Gaziantep Üniversitesi, Hayvanat Bahçesi, Zeugma ve Arkeloji Müze ile Gaziantep Kalesi'ni gezdikten sonra gezini turunu sonlandıracaklar.
Gaziantep'in dünyaca ünlü mutfak kültürünü de yakından görecek olan öğrenciler, Anadolu sanayileşmesine örnek gösterilen Gaziantep' in sanayisini, turizmini, kültürünü ve turistik bölgelerini gezme fırsatı bulacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 17:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?