5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

52 ton kaçak yakıt ele geçirildi

Gaziantep'te İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen operasyonlarda 51 bin 920 litre kaçak mazot ele geçirildiği, olayla ilgili 4 kişinin de yakalandığı bildirildi. 

Vali Süleyman Kamçı, yaptığı yazılı açıklamada, Nizip ve Şehitkamil İlçelerinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 akaryakıt istasyonunda kaçak olarak satılan toplam 5 bin 500 litre kaçak mazot ele geçirildiğini belirtti. Kamçı, kaçak motorinlerin depolandığı 5 adet kaçak akaryakıt tankıyla bu tanklara kaçak olarak bağlanmış 3 adet seyyar akaryakıt pompasının da ele geçirilerek tank ve pompaların mühürlendiğini kaydetti. 

Vali Kamçı, akaryakıt istasyonlarının sahipleri olduğu tespit edilen A.B. ve A.A.'nın, sevk edildikleri adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıklarını ifade ettiği açıklamasında, şu bilgilere yer verdi: 

''Nurdağı ve Şehitkamil ilçelerinde ise kaçak mazot taşıdığı tespit edilen 2 adet akaryakıt tankeriyle bu tankerler tarafından taşınan toplam 46 bin 420 litre kaçak motorin ele geçirilmiştir. Akaryakıt tankerlerinin sürücüleri M.K. ve A.B., yakalanarak sevk edildikleri adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır.''
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 19:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?