6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

54 takıma malzeme yardımı

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep’te faaliyet gösteren 54 amatör futbol takımına malzeme yardımında bulundu.

Amatör Spor Kulüpleri, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı’nın desteği ile malzeme konusunda rahat bir nefes aldı.

Son yıllarda yaptığı spor tesisleri ve sportif faaliyetlerle dikkat çeken Şehitkamil Belediyesi, amatör takımlara her yıl yaptığı malzeme yardımını bu yılda gerçekleştirdi. 54 amatör Takıma forma, şort ve çoraptan oluşan malzeme yardımı yapıldı. Malzemeler düzenlenen törenle kulüp idarecilerine teslim edildi. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde önceki gün yapılan malzeme yardımı törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, ASKF Başkanı Cuma Reyhan, Futbol İl Temsilcisi Vakıf Demir, TFFHD Gaziantep Şube Başkanı Abdülkadir Güven, İl Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Emre, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Hasan Ciro ve kulüp temsilcileri katıldılar.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Gaziantep’in Milli Takımı olan il karmasının formasını Federasyon Başkanı Cuma Reyhan’a verdi. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Cuma Reyhan, “Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, 4.5 yıllık görev süresince spora büyük hizmetlerde bulundu. Gerek malzeme konusunda, gerekse tesis konusunda katkı sağladı. Amatör spora hizmet ederken, belediye olarak bünyelerinde bir çok branşa yer verdiler. Salon sporlarının bazı branşlarında Avrupa ve Dünya dereceleri elde ettiler. Kendilerini kutluyorum ve amatör spora verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye hizmetlerinin sadece, yol, su, kanalizasyon, park yapmak olmadığını hatırlatan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise, sosyal ve sportif faaliyetlerinde önemli olduğunu ifade etti.

Özkarslı, “Bizden önceki dönemlerde amatör takımlarımız, çamur sahalarda futbol oynuyorlardı. Buna ne bizlerin, nede kulüplerin vicdanı elvermedi. İlk işimiz Gaziantep’te amatör takımların emrine çim saha vermek oldu. Yapmış olduğumuz Şehitkamil Stadı UEFA standartlarına uygun bir saha. Yine sahanın bitişiğinde ticari alanı spor alanına çevirdik ve çok büyük bir tesis yapma kararı aldık. Şehitkamil bölgesinde tüm semtlere sunu çim sahalar yaparak gençlerin spor yapmasını sağladık. Şu anda Gazikent’te bir tane suni, bir tane de normal çim sahayı amatör takımlar için yapıyoruz. Gaziantep’teki kulüplerin bütçelerinin kısıtlı olduğunu biliyoruz. Belediye imkanları doğrultusunda kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. Her sezon malzeme yardımı yapıyoruz. Şehitkamil Belediyesi çok önemli sporcular yetiştirdi. Bilek Güreşi’nde dünya şampiyonu çıkarttık. Karatede Avrupa’da söz sahibiyiz. Satrançta çok önemli mesafe kaydettik. Diğer hizmetlerde olduğu gibi spora hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?