6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

55 kişi sobadan zehirlendi

Gaziantep'te gece etkili olan poyraz nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 23'ü çocuk toplam 55 kişi, çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, gece etkili olan poyraz nedeniyle Hoşgör, Ulaş, Üçoklar ve Selimiye Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgede sobalarını yaktıktan sonra uykuya dalan aileler, karbonmonoksit gazından zehirlendi. Zehirlendiklerini son anda fark eden ailelerden bazıları kendi imkanlarıyla, bazıları da evlerine gelen ambulanslarla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne ve Çocuk Hastanesi'ne ulaştı. Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alınan 23 çocuğun tedavisi devam ederken, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne gelen 20 kişinin de durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan yakınları tarafından Hoşgör Mahallesi'ndeki evlerinde karbonmonoksit gazından zehirlendikleri fark edilen Nuri Aktaş (77) ve eşi Gürcü Aktaş (74), getirildikleri Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındı. Yaşlı çiftin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Sobadan zehirlenen bazı vatandaşlar, durumu gece fark ettiklerini ve güçlükle hastaneye ulaştıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 16:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?